Ha Kennedy lesz az elnök, pro-bitcoin szabályozás jön az USA-ban

Robert F. Kennedy Jr. Robert Kennedy szenátor és John F. Kennedy elnök unokaöccse, így szinte kötelező volt számára, hogy a politikai életben próbáljon szerencsét. Nemrégiben jelentette be, hogy indulni az Egyesült Államok elnöki székéért a Demokrata Párt színeiben. Már többször hangoztatta, hogy szereti és támogatja a kriptovalutákat és hatalomra jutása esetén bitcoin-barát politikát folytatna.

Kennedy lehet az Egyesült Államok következő elnöke?

A republikánusoknak is van egy hasonló, kriptokat támogató jelöltje, a jól ismert Francis Suarez. A mindössze 45 éves Suarez jelenleg Miami polgármestere és neki köszönhető számtalan bitcoin kezdeményezés a városban. Ő volt például az első olyan amerikai politikus, aki BTC-ben kapta a fizetését fiat pénz helyett. Visszatérve Kennedyre, egy nemrégiben adott interjújában megint pozitívan nyilatkozott a kriptovaluta szektorról, de leginkább a bitcoinról. Azt mondta, hogy ha ő lesz az elnök, akkor olyan szabályokat fognak megalkotni, amelyek támogatni fogják a BTC még jobb elterjedését. Csak annyi kontrollt helyezett kilátásba, ami feltétlenül szükséges, hogy megelőzzék a pénzmosási tevékenységeket.

Nem meglepő módon a központi banki digitális valutákat (CBDC) viszont ellenzi, azokat az elnyomás és a totális kontroll eszközének látja. Arról is beszélt, hogy az amerikai jegybank, a FED állítólagosan milyen mennyiségben nyomtatott pénzt 2008 és 2022 között. Ez pedig még komolyabb monetáris egyensúlyi problémákhoz vezethet a jövőben, és ezen problémáktól a menekülőút a bitcoin lehet. Azért azt tegyük hozzá így a végén, hogy nem nagyon kell tartanunk attól, hogy Kennedy és Suarez fognak majd küzdeni egymással az elnöki székért. Mindkét pártban vannak más, egyébként nagyobb támogatásnak örvendő jelöltek. Kennedy ráadásul több ellentmondásos ügyben is érintett volt, így nem minden társadalmi csoportban jó a megítélése.