Ha már meguntad a Family Guyt, végre itt a Bitcoin animációs sorozata is

A rajongók által finanszírozott animációs sorozat az Uncle Chris Productions gyártásában került a nézők elé és a Bitcoin jó pár éve íródó történetét meséli el az érdeklőknek. Az első epizód már elérhető YouTube-on.

A Bitcoin and Friends első epizódja: a nehéz kezdetek

2009, New Jersey. Egy sötét szobában egy asztalon fekve, gépekre csatolva kel fel. Egy sötét alak hajol fölé, aki olyan igazán Darth Vaderesen csak annyit, mond ’Én vagyok az apád.’ Majd magára hagyja.

Így indul a sorozatban kedves főszereplőnk (aki természetesen Bitcoin, elég nagy csavar lett volna, ha mondjuk Ripple lett volna a főhős) meglehetősen hányatott sorsa. A 2008-as válság utáni nehéz helyzetű munkásosztálybeli New Jersey-ben vagyunk, ahonnan Bitcoin útnak indul egy céllal: hogy rájöjjön, ki is ő maga (na meg persze misztikus megalkotója).

Túl sok spoilert nem akarunk leírni, mindenki nézze meg inkább az első részt. Kriptóban érdekelteknek erősen ajánlott, aki pedig még csak most indul el az úton, annak kötelező 22 perces pihenő.

Az animációs sorozat, a Bitcoin and Friends (azaz Bitcoin és barátai) nevet kapta az Uncle Chris, Jumper Jake, Broccoli Rob és Berdian Torres alkotó négyestől. A céljuk pedig nem világuralom, mindössze ez: olyan formában feldolgozni a Bitcoin fordulatos történetét, ami szórakoztató a nézők számára.

Robert Allen producer így jellemezte a sorozatot:

„Reméljük, hogy a kriptóban jelenleg még nem érdekelteknek is tudunk valamit tanítani a Bitcoinról és a hozzá kapcsolódó technológiákról. Úgy gondoljuk, hogy jó kiinduló pont lehet az újoncoknak… Nem hisszük azt sem, hogy minden színésznek bitcoinernek kell lennie, aki részt akar venni a projektben. Hogy terjeszthetnénk amúgy is úgy a bitcoint, ha csak más kriptósokkal vagyunk hajlandók beszélgetni?”

Apró figyelmeztetés: az animációs sorozatokhoz hasonlóan a Bitcoin and friends is tartalmaz káromkodást és erőszakot, szóval ne feltétlenül az ebédszünetben nézzük meg (vagy kevésbé látványosan tegyük, ha mégis).

További epizódok?

Aki pedig szeretné támogatni a gyártást, hogy tovább élvezhessük mindnyájan a sorozatot, az itt teheti meg. A honlapon azt is bemutatják a készítők, hogy pontosan mire használják fel a befolyó támogatásokat, és hogy pontosan mennyire van még szükségük a következő epizód megalkotásához.

Ti mit gondoltok, milyen lett az első epizódja a Bitcoin mesének?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük