Ha veszteségeid vannak a kriptopiacon, gondolj erre a kriptotárcára

A legtöbb kriptopiaci befektető már egy ideje komolyan érzi azt a mélyrepülést, amit mostanában lehet tapasztalni a kriptovaluták árfolyamában. Példának okáért az Ethereum a valaha volt legnagyobb árfolyamához képest 70%-kal alacsonyabb árszinten kereskedik. Szóval a legtöbb Ethereum birtokos komoly veszteségeket kénytelen elszenvedni. Persze ahogy az lenni szokott, vannak akik kifejezetten jól átvészelték eddig a medvepiacot, míg másokat nagyon komolyan megviselt a jelenlegi piaci helyzet.

Az Ethereum hálózatának egyik legnagyobb vesztesége

Most, hogy az ether árfolyama alig 1000 dollár körül mozog, a legtöbben csak “hodlolják” a coinjaikat és így nézhetik, ahogy folyamatosan veszítenek a pénzükből. Mások viszont a kockázatos utat választották, ami még súlyosabb veszteségekhez vezetett. A Wu Blockchain számolt be egy olyan kriptotárcáról, amelyben több mint 71800 ETH coin volt egy decentralizált kölcsönzési prokotollban, a Liquityben biztosítéki pozícióban. A likvidációs értéke a pozíciónak 1000 dolláros Ethereum értéknél volt, így amikor az ether értéke 1000 dollár alá csúszott, a tárca minden coint elveszített. Ahogy a Wu Blockchain írt róla, a
0x2291F52bddc937b5B840d15E551e1DA8C80c2B3c című tárca 71,863.47 ethert veszített a Liquity-n június 18-án 19:39-kor 927 dolláros árfolyamnál.

Twitter

Ez volt egyébként a valaha volt egyik legnagyobb likvidáció az Ethereum hálózat történetében. A likvidáció pillanatában a coinok 66 millió dollárt értek, de nem is olyan régen ez még sokkal többet ért. A pozíció megszűnésének a legvalószínűbb oka az volt, hogy a tárca birtokosa már képtelen volt további forrást bepumpálni, hogy a likvidációs árat lejjebb vigye. És mivel nem tudott további biztosítékot adni a kölcsönökre, kénytelen volt óriási veszteséget elszenvedni. Június 18. egyébként is az egyik legnehezebb nap volt az Ethereum befektetők számára. Volt olyan pillanat, amikor az árfolyam 880 dollárig süllyedt. Bár most a cikk írásakor már majdnem 1100 dollárig ment vissza a szint. Remélhetőleg ez hoz némi pozitív hangulatot a piacra.