Hack áldozata lett az Upbit, 49 millió dollár értékű ETH tűnt el

49 millió dollárnyi digitális pénz tűnt el a dél-koreai Upbit kriptotőzsdéről.

Az Upbit ügyvezetője jelentette egy blogbejegyzésben, hogy a korai kereskedési órákban abnormális tranzakciókra figyeltek fel a forrótárcájukból kimenően, aminek eredménye, hogy ismeretlen tettesek 342,000 ethert (ETH) szívtak le róla.

Szerencsére gyorsan megnyugtattak mindenkit, a tőzsde a saját vagyonából kompenzálni fogja a károsultakat. Ennek ellenére egy időre felfüggesztették a kifizetéseket és a letételhelyezést. A bejegyzés szerint legalább két hétre lesz szükségük, hogy a helyzet visszaálljon a régi kerékvágásába.

A Whale Alert tranzakciókövető Twitter-bot alapján a 49 millió dollár értékű ether körülbelül reggel 5 órakor lett kiutalva az Upbit melegtárcájából egy ismeretlen ethereum tárcára. A tárca címe és tartalma itt követhető nyomon: https://etherscan.io/address/a09871aeadf4994ca12f5c0b6056bbd1d343c029 Láthatóan azóta nem mozdult az összeg, de továbbra is érkeznek kisebb ERC20 tokenek a számlára.

További közleményben beszámoltak, hogy több mint 100 millió dollárnyi tokent utaltak ki a forrótárcáról, de annak másik fele a normális biztonsági intézkedésük keretében lett kiutalva azért, hogy elkerüljék az újabb veszteségeket.

Szintén ugyanerről a melegtárcáról reggel 6 órakor 10 tranzakción keresztül nagy értékű TRX tokeneket (1.51 millió dollár értékben) és BTT tokeneket (3.5 millió BTT) utaltak ki ismeretlen címekre.

Majd ezt követően 8.7 millió stellar (XLM), 1.08 millió OmiseGo (OMG), 22 millió EOS, és 3.4 millió Status (SNT) dollárban szintén átkerült az Upbit tárcájából a Bittrex kriptotőzsdére, ami az Upbit társalapítója.