Hackertámadás sújtotta a Blockfolio-t, rasszista üzeneteket küldtek a támadók

Az FTX tulajdonában lévő kriptovaluta portfolió listázó oldal elnézést kért a sértő üzenetekért, amelyeket a hackerek a felhasználóknak küldtek. A platform 10 dollár fájdalomdíjat ajánlott fel az ügyfeleknek.

Az FTX tőzsde tulajdonában lévő Blockfolio-t ma hajnalban kibertámadás sújtotta. A szolgáltatáshoz hozzáférő hackerek fenyegető és rasszista üzeneteket küldözgettek a platform felhasználóinak. Sokuknak azt írták, hogy minden pénzüket elveszik.

Sam Bankman-Fried, a Blockfolio vezérigazgatója az eset kapcsán azt nyilatkozta, hogy a hackertámadás semmilyen lényeges funkciót vagy adatbázist nem érintett, mivel az főleg a hírszekcióját érintette a felületnek, valamint a Signal kommunikációs platformot, amelyet token projektekhez terveztek, hogy azonnali információkkal szolgáljanak a Blockfolio felhasználóinak.

„Sajnálatunkat fejezzük ki az elküldött üzenetek miatt. A  támadás semmilyen pénzeszközt, illetve kereskedési funkciót nem érintett. Visszavontuk a hozzáférést a Signalhoz és eltávolítottuk az üzeneteket”– jelentette be a Blockfolio.

A cég hozzátette, hogy az összes Blockfolio felhasználó, aki engedélyezte a kereskedési opciót, illetve azok a felhasználók, akik ezen a héten regisztráltak fájdalomdíjként 10 dollárt kapnak fejenként.

A vezérigazgató sajnálkozva közölte, hogy a Blockfolio csapatának egyetlen tagja sem akarta, hogy ez a kellemetlen esemény megtörténjen, és a következő hónapban a Blockfolio régi, nem kereskedéssel kapcsolatos területeit frissíteni fogják, hogy elkerüljék a hasonló incidenseket.

További érdekes cikkeink: