Hamarosan a Twitter integrálhatja a Bitcoin Lightning hálózatot

A Twitter vezérigazgatója, aki egyébként az egyik legnagyobb bitcoin támogató, szívesen integrálná a bitcoin Lightning Network-öt a közösségi média platformjába. 

A Twitter vezérigazgatója, Jack Dorsey a bitcoin egyik legnagyobb szószólója már évek óta. A közösségi média platformjának feje most elárulta, hogy bitcoin Lightning Network integrálását tervezi vagy a Twitter, vagy a decentralizált BlueSky platformba.

Egy olyan tweetre válaszolva derült ez ki, amelyben Dorsey-nek egy felhasználó azt írta: “Építsd be az LN-t a BlueSky vagy a Twitterbe“. A bitcoinista erre azt válaszolta: “csak idő kérdése”.

A Lightning Network egy második rétegű skálázási megoldás, amelynek célja a bitcoin tranzakciók felgyorsítása és a költségek csökkentése azáltal, hogy a tranzakciókat különböző csatornákon keresztül irányítja anélkül, hogy a bitcoin blokkláncát kellene használni az ellenőrzésükhöz. Működése elviekben hasonlít a Visa és a Mastercard által használt elszámolási rendszerekhez, amelyek gyorsan ellenőrzik a vevő pénzeszközeit és az eladó kérését, mielőtt később elszámolnák a tranzakciót.

Dorsey nem pontosította, hogy a Lightning Network-öt mikor is integrálná a Twitterbe vagy a BlueSky-be, amely a közösségi média 2019 decemberében indított decentralizált változata.

A Zcash és az Interplanetary File System fejlesztőinek, a Protocol Labsnek a szövetségeseivel is egyezségre lépett már a vállalkozó, akik segítségével akár hamarosan megvalósulhat Dorsey nagy álma és valamelyik platformján valóban Lightning fog futni.

A bitcoin maximalista a Square nevű fizetési vállalat vezérigazgatója is, amely több mint 8000 BTC-t vásárolt (jelenleg közel 300 millió dollár értékben). A Square egy bitcoin alapítványt is indított a kriptooktatás előmozdítására, amelyet a cég vállalati kincstárának kamataiból finanszíroznak.

Az idei Bitcoin 2021 konferencián Miamiban Dorsey megerősítette a kriptovaluta iránti elkötelezettségét, és azt mondta, hogy “Ha nem a Square-nél vagy a Twitternél lennék, akkor a bitcoinon dolgoznék. Ha segítségre lenne szükség, otthagynám a Twittert és a Square-t a bitcoinért”.