Hamarosan bitcoinnal is fizethetünk az Emirates légitársaságnál

Mik vannak! Az Emirates, a Közel-Kelet legnagyobb és legbefolyásosabb légitársasága hamarosan szolgáltatásaiért cserébe elfogadhatja a bitcoint is fizetőeszközként. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a vállalat a metaverzum és az NFT-k világa felé is kacsingat.

A légitársaság az ügyfelekkel való gyorsabb és rugalmasabb kapcsolattartásra irányuló törekvésének részeként kívánja igénybe venni az élvonalbeli digitális technológiákat. Az Emirates operatív vezérigazgatója, Adel Ahmed Al-Redha az Arabian Travel Market rendezvényen mindenkit biztosított afelől, hogy hamarosan már bitcoinnal is fizethetünk repülőútjainkért.

A java pedig csak most jön, hiszen ezzel párhuzamosan a vállalat kereskedelmi céllal néhány izgalmas NFT-gyűjteményt is licitre kíván bocsátani. Sőt, Al-Redha hozzátette, hogy a légitársaság metaverzumban és NFT-kben jártas munkavállalókat keres, hogy az ügyfelek igényeit figyelemmel kísérő alkalmazásokat fejlesszenek ki.

Az NFT és a metaverzum két különböző megközelítés” – tette hozzá, miután örömmel elmondta, hogy a légitársaság a blokkláncot a repülőgépek nyilvántartásának nyomon követésére kívánja igénybe venni.

Ami a metaverzumot illeti, a vezérigazgató egy igazán érdekes víziót fogalmazott meg:

A metaverzum segítségével képesek leszünk folyamatainkat – legyen szó az üzemeltetésről, a képzésekről, a weboldalon történő értékesítésről vagy úgy általában a teljes élményről – átalakítani egy metaverzum típusú alkalmazássá és, ami még fontosabb, interaktívvá tenni” – állítja.

Al-Redha elmondta, hogy maga a légiközlekedés már köszöni szépen, jól van, hiszen az utóbbi időben egy egészséges fellendülésen ment keresztül, ami az utasok növekvő számában is megmutatkozik. Szerinte a vállalat áttekinthetőség és hozzáférhetőség szempontjából kifejezetten jó helyzetben van, így egyáltalán nem aggódnak egy újabb világvége hangulat miatt. Az Emirates Budapest és Dubaj között közlekedő napi járattal egyébként az egzotikus úti célok mellett már több mint 140 célállomásra kényelmesen eljuthatunk.