Genderpolitika a NASA-nál: hamarosan Holdra szállhat az első nő és az első színesbőrű ember

Vissza a jövőbe: A NASA bejelentette, hogy hamarosan újra meghódítják a Holdat, és a szerencsés asztronauták között már nők és színesbőrűek is szerepelnek. Mindezt pedig az Artemis-űrprogram keretében kívánják megvalósítani még ebben az évtizedben.

Az Artemis misszió tervei szerint az asztronauták hét napot fognak a Hold felszínén vakációzni, és megkezdődik a Hold körüli űrállomás megalkotása is, melyet végül egy állandó holdbázis kiépítése fog követni. A NASA egyébként a Hold déli pólusán tervezi a leszállást, ahol újgenerációs űrruháikat is letesztelnék, melyek használatával sokkal könnyebben és biztonságosabban mozoghatnak az űrhajósok.

24,7 milliárd dollár üti a NASA markát

Ugyan mindezidáig kérdéses volt Joe Biden amerikai elnök a NASA és partnerei iránti elkötelezettsége, most azonban kiderült, hogy az ügynökség egy cseppet sem panaszkodhat. Biden ugyanis brutális összeget szán a jövő kiépítésére, pontosabban 24,7 milliárd dollárt javasolt a NASA számára.

Steve Jurczyk, a NASA megbízott ügyintézője nemrégiben elmondta, hogy az elnök költségvetési prioritásának köszönhetően az Artemis missziónak új küldetése van. Mindamellett, hogy a program keretében az első nő is ellátogathat a Holdra, az első színesbőrű ember is szerepel a listán. Az elmúlt év novemberében az ügynökség már bemutatta a 18 szerencsés asztronautát, akik részesek lesznek a missziónak (lásd: alábbi videó). A csapatban pedig több nő és színesbőrű is fontos szereppel bír, és minden reménység szerint még ebben az évtizedben, 2024-ben ellátogathatnak a Holdra.

Az elnök költségvetési kérelme növeli a NASA lehetőségeit a Föld tanulmányozására, valamint az éghajlatváltozás hatásainak további nyomon követesére. A felajánlott összeg egyúttal megadja a szükséges erőforrásokat ahhoz, hogy folytassuk missziónk megvalósítását, ezzel együtt pedig az első nő és az első színesbőrű ember Holdra juttatását az Artemis program keretében” – nyilatkozta Jurczyk.

Joe Biden valljuk be, elég komolyan forradalmasítja az emberek gondolatmenetét. Adminisztrációjának egyik fő célja, hogy teljesen megszüntesse a férfi és női nem közötti különbséget Amerikában, erre szolgált például az is, hogy újonnan az amerikai hadseregbe már transzneműek is beléphetnek. Természetesen mindenkinek szíve-joga, hogyan vélekedik az amerikai elnök modern felfogásáról, azt viszont érdemes megemlíteni, hogy a modernizációnak köszönhetően a nők és a színesbőrűek nagyvilági szerepe már egyáltalán nem kérdéses.