Hamarosan indul az FTX 2.0?

Az FTX új vezérigazgatója az elmúlt hónapban egy sor megbeszélést folytatott, hogy a becsődölt kriptotőzsdét újraindítsa egy pályázati eljárásba való belépéssel.

A csődbe ment FTX kriptotőzsde újraélesztési tervei hamarosan valósággá válhatnak, mivel az új vezérigazgató, John Ray III a legújabb bírósági beadványok szerint egy újraindítási terven dolgozik.

Az új bírósági beadványban az FTX csapata megosztott egy kompenzációs jelentést, amely kiemeli a Ray által végzett munkát a 11. fejezet szerinti csőddel kapcsolatban. A felülvizsgálati jelentés megemlített egy sor olyan tevékenységet, amelyet Ray az adós érdekeinek biztosítása miatt végzett. Ami azonban a kriptoközösség legnagyobb figyelmét felkeltette, az az FTX újraindításának említése volt.

Ray először idén januárban beszélt a bajba jutott kriptotőzsde újraindításáról. Akkor a csődbe ment váltó 5,5 milliárd dollárnyi likvid eszközt fedett fel, és az új vezérigazgató a hitelezőkkel együtt dolgozott egy újjáélesztési terven. Mivel a következő hónapban nem történt előrelépés az ügyben, a kriptoközösség továbblépett. Áprilisban azonban egy másik jelentés azt sugallta, hogy a tőzsde 7,3 milliárd dollárnyi eszközt szerzett vissza, és az FTX csapata azt tervezi, hogy 2024 második negyedévére újraindítja a kriptotőzsdét.

A legutóbbi bírósági beadvány arra utal, hogy az újraindítási terv nem is annyira légből kapott ötlet. A bírósági dokumentum kiemelte, hogy az új vezérigazgató egy sor találkozót tervezett a hitelezőkkel és adósokkal az elmúlt hónapban.

A találkozó néhány kulcsfontosságú témája a tőzsde strukturálásának tervezése, a tőzsde újraindítására vonatkozó tervek felülvizsgálata, az FTX 2.0 újraindításához szükséges anyagok véglegesítése. A dokumentum részleteiből kiindulva úgy tűnik, hogy az FTX pályázati eljárásba fog bocsátkozni.

Az FTX újraindításáról szóló hírek a natív FTX token árfolyamára is hatással voltak, amely több mint 13%-kal ugrott meg.

Sokan dicsérték Ray erőfeszítéseit, amiért azt tervezi, hogy újraéleszti a váltót, amely milliárdokkal tartozik a hitelezőinek. Azonban nem mindenki volt annyira lelkes az újraindítással kapcsolatban. Többen azt állították, hogy a tőzsde csaláson alapul. Egy Twitter-felhasználó azt mondta, hogy az FTX tőzsde újraindításának engedélyezése teljesen baljóslatú lenne. ” Az FTX-nek szó szerint vér tapad a kezéhez a sok “megkopasztástól”, amit az iparágunkkal tett”.