Hamarosan lerakhatják Akon City első tégláit, épül a kriptováros

Akon futurisztikus, kriptovalutával és blokklánccal működő városának építése 2021 elején kezdődik. Ha minden a tervek szerint halad, 8 éven belül teljesen kész lesz az ismert rapper városa. 

Az Akon City vagy más néven Wakanda projektje hamarosan a valóságban is formát ölt. Az építkezés már 2021 év elején elkezdődik, és Akon arra is utalt, hogy a nem mindennapi projektből franchise-t fognak csinálni.

A népszerű celeb fejéből még 2018-ban pattant ki az ötlet, hogy mi lenne ha egy intelligens várost hozna létre származási országa, Szenegál területén. Az elvont kezdeményezésre természetesen azonnal felkapta a fejét a sajtó. Majd gyorsan megjelentek az első kritikusok is. Akon viszont nem adta fel és úgy tűnik, néhány hónapon belül elkezdődhetnek az első kapavágások az afrikai országban. Az eredeti koncepció szerint a település teljes mértékben megújuló energián alapul majd, fizetőeszközként pedig a sztárról elnevezett Akoin kriptovalutát használják majd. Természetesen megjelent már az ellentábor is, akik szerint a híresség csak arra törekszik, hogy felhívja magára a figyelmet, mivel visszavonult a zeneipartól. Az innovatív város viszont hamarosan nemcsak papíron fog létezni. Akon még hónapokkal ezelőtt szerződést kötött a KE International-lal, akik az építésért fognak felelni. Az amerikai székhelyű vállalat már be is jelentette, hogy a kivitelezést két fázisra fogják osztani, melyeknek 2029-ig be kell fejeződniük.

Turisztikai paradicsom lehet az új városból

A szenegáli-amerikai R&B énekes úgy gondolja, hogy az új városnak hála a kontinensen kívül élő afrikaiak visszatérhetnek szülőhazájukba. Akon azt is megjegyezte, hogy a kezdeményezés munkahelyeket teremt majd a helyiek számára, és később igazi turista központtá válhat. A sztár úgy véli, hogy „a rendszer odahaza igazságtalanul bánik az emberekkel olyan sokféle módon, hogy azt el sem tudod képzelni. Sokan csak azért mennek ezen keresztül, mert úgy érzik, hogy nincs más választásuk. Tehát, ha Amerikából, Európából vagy bárhonnan is érkezel, és úgy érzed, hogy látni szeretnéd Afrikát, akkor azt szeretnénk, ha Szenegál lenne az első állomásod.” 

Akon City szürrealista designjának egy részét a hagyományos afrikai építészet ihlette, de valószínűleg minden fémből és üvegből készül. A városon belül tervezett szálloda Afrika 54 országának kínál majd eltérő stílusú szobákat. Úgy tudni, hogy a hotelt egy dubaji építész tervezte, mivel Akon nem talált elég gyorsan helyi szakembert. Egyelőre még nem tudni, hogy az építőanyagokat honnan szerzik be, helyi forrásból vagy importból. A rapper azt is elárulta, hogy a városnak lesz saját tengerpartja, technológiai központja, sőt egy Senewood nevű kerülete is, amely segíthet fellendíteni az ország filmiparát.