Hamarosan megérkezik John McAfee Ghost kriptokártyája

A Ghost csapata nemrég bemutatta új kriptokártyáját.

A Ghost eredetileg egy anonimitást ígérő proof-of-stake privátcoin. Ehhez kapcsolódik a Ghost tőzsde, melyek együttesen a botrányos figura, John McAfee adatvédelmi projektéhez kapcsolódnak. Ehhez a Ghost privátcoinhoz érkezik hamarosan a Ghost betéti kártya, amelynek köszönhetően pofon egyszerű lesz majd elkölteni a McAfee által megálmodott kriptovalutát. Az amerikai adóhatóság által körözött vállalkozó és csapata már aktívan reklámozza a kártyát a közösségi médiában, többek között a Twitteren. A projekt keretében nemcsak egy adatvédelemre összpontosító fizetőeszköz kerül kifejlesztésre, hanem egy mobiltelefonokhoz használható úgynevezett eSIM is, amellyel már teljes anonimitás érhető el. Legalábbis az ígéretek szerint. A közismert vállalkozó azt tervezi, hogy a jövőben elindít egy privát üzenetküldő alkalmazást is a Ghost neve alatt.

A betéti kártya célja egyértelműen a Ghost kriptovalutával történő fizetés leegyszerűsítése. A Ghost tokenkínálata 55 millió token, aktuális értéke körülbelül 1 dollár. A kártyát bemutató kis videó felvet azonban néhány kérdést. Névtelenséget ígér, de a bemutatóban a tulajdonos összes adata, mint például a neve és kártyaszáma is látható. Most akkor anonim vagy sem?

A kártyák amúgy a VISA hálózatán futnak majd, tehát nehéz lesz teljes anonimitásról beszélni, de természtesen várjuk a további részleteket a kártyával kapcsolatban. Az is érdekes, hogy a trailer-ben bemutatott kártyán a Mastercard logójához drámain hasonló rajz jelenik meg.

Nemrégiben McAfee azt mondta, hogy a bitcoin már elavult és értéktelen, holott korábban ő jósolt 1 millió dolláros BTC árat a blokkjutalom felezés előtt. Hát, érdekes egy figura azt meg kell hagyni. Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. Még az is előfordulhat, hogy a Ghost coin és kártya ígéretéhez híven tényleg gyorsaságot, kényelmet és anonimitást hoz a felhasználók életébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.