Hamarosan megnyílik Európa első bitcoin kávézója Rómában

Évek óta tartó huza-vona után hamarosan megnyitja kapuit Európa első bitcoin kávézója Olaszország fővárosában, Rómában. 

Itáliában többnyire a koronavírus-járvány miatt egyre nagyobb az érdeklődés a kriptovaluták és a blokklánc technológia iránt. Mint arról már mi is beszámoltunk az olasz bankok nagy része blokklánc technológiát használ, egyre több üzlet fogad el különböző virtuális valutákat fizetőeszközként, és jó néhány régió dobott piacra saját digitális pénzt a gazdaság és turizmus fellendítésére. 

Az ANSA hírportál most arról számolt be, hogy végre megnyílik Olaszország és egyben Európa első olyan kávézója, ahol nemcsak bitcoinnal lehet fizetni, hanem a vendéglátóhely egy kriptovaluta tőzsdéhez lesz kapcsolva, így könnyen lehet kriptovalutákat vásárolni, kereskedni velük. Ezenkívül a szakképzett személyzet hasznos információkat fog majd nyújtani a bitcoinról és az altcoinokról az érdeklődőknek. A Via Barberini 34 szám alatt nyíló innovatív kávézóban tehát egy csésze kiváló olasz kávé mellett tanulhatunk a kriptovalutákról és a blokklánc technológiáról.

Gian Luca Comamdini, aki a Blockchain Management School igazgatója és egyben a Gazdasági Fejlesztési Minisztérium munkacsoportjának jeles tagja üdvözölte a nyitást. Azt nyilatkozta, hogy “a több évig tartó bonyodalom után végre nyíltán beszélhetünk a kriptovalutákról és a mögötte álló technológiáról. Elérkeztünk egy olyan ponthoz, ahonnan nincs visszaút. Fel kell készülnünk arra, hogy a globális válságot is okozó közvetítői rendszerek összeomlanak. Üdvözöljük inkább a decentralizáció új korszakát. Ez mindent befolyásolni fog, nemcsak a gazdasági és monetáris rendszerünket.” 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük