Érdekes hanganyag szivárgott ki az Alameda Research egyik értekezletéről

A FTX kriptotőzsdéhez kapcsolódó tárgyalások közepette az Alameda Research egyik értekezletéről szivárgott ki egy hangfelvétel, amiből érdekes dolgokat tudhatunk meg a vállalat megtévesztő működéséről.

A hanganyagot, amelyet már a SoundCloudon is meghallgathatunk, egy riporter tette közzé, amely hamar bejárta a közösségi médiát. Ebből megtudhatjuk, hogy Caroline Ellison, az Alameda Research korábbi vezérigazgatója az Alameda összeomlása előtt egy értekezleten közölte az alkalmazottakkal az ügyfelek pénzeszközeivel való visszaélés tényét.

Az ekkor elhangzottak szerint az Alameda Research több milliárd dollárnyi FTX-ügyfél pénzével élt vissza magas kockázatú befektetésekhez és az Alameda hiteleinek kezeléséhez.

A volt vezérigazgató korábban vallomást tett Sam Bankman-Fried volt FTX-vezérigazgató ellen. Ellison, aki bűnösnek vallotta magát az FTX felhasználóitól származó milliárdok Alameda javára történő felhasználásában, azt állította, hogy Bankman-Fried hozta létre azokat a rendszereket, amelyek megkönnyítették ezen tranzakciók létrejöttét. Továbbá elismerte, hogy olyan kimutatásokat küldött, amelyek a valóságnál kevésbé kockázatos képet festettek az Alamedáról. Ez összességében hozzájárult a vállalat pénzügyi helyzetének téves megítéléséhez.

Ellison továbbá azt vallotta, hogy vállalata 10 és 20 milliárd dollár közötti összeget kapott az FTX-től és más cégektől. Emellett körülbelül 2 milliárd dollárt költött kölcsönök visszafizetésére, befektetésekre és stabilcoinok átváltására. Az ezután megmaradt pénzeszközöket vállalata saját céljaira és egyéb tevékenységeire fordította.

Ellison vallomása összhangban van az FTX társalapítójának és korábbi technológiai igazgatójának, Gary Wangnak a tanúvallomásával. Wang egy olyan korlátlan hitelfelvételi politikát írt le. Ez lehetővé tette az Alameda számára, hogy korlátlan mennyiségű pénzt vonjon ki a tőzsdéről.

Caroline korábban elmondta, hogy egykori párja kényszerítette őt, hogy átverje az embereket. Ő és Gary Wang egyaránt bűnösnek vallotta magát a kriptotőzsde 2022 decemberében bekövetkezett összeomlásával kapcsolatos vádakban. Ezzel szemben Bankman-Fried fenntartotta ártatlanságát.