Harmadszor lett 51%-os támadás áldozata az Ethereum Classic

Szombat este újabb 51%-os támadást szenvedett el az Ethereum Classic hálózata. Ez a harmadik ilyen ellenséges akció egy hónap leforgása alatt az ETC ellen.

A támadás során 7000 blokkot írtak felül a támadók, ami körülbelül két napnyi bányászati outputot jelent, írja tweetjében a Bitfly, a támadás felfedezője. Az első két támadás során a 3693. és 4000. blokkok tranzakcióit írták csak felül.

Az Ethereum Classic vezető fejlesztőcsapata, az ETC Labs a múlt héten jelentette be, hogy a további támadások megakadályozása érdekében úgynevezett védelmi bányászati funkciót vezet be, amivel a hálózat zuhanó hashrátáját próbálnák szinten tartani a jövőbeni 51%-kos támadások kivédése mellett.

A támadás egy nappal azután jött, hogy az ETC Labs fejlesztői tárgyaltak az Ethereum Core fejlesztőkkel, ahol további közös proof-of-work fejlesztésekről egyeztek meg.

Az ETC Cooperative, egy másik Ethereum Classic fejlesztő társaság a támadásra a Twitterén reagált: “Tisztában vagyunk a mai támadással és másokkal közösen dolgozunk egy minél előbbi megoldáson.”

A két támadás után az OKEx tőzsde bejelentette, hogy mérlegelni fogja az ETC kivezetését lévén a mögöttes hálózata látszólag komoly biztonsági hiányosságokkal rendelkezik.

Coinbase szintén drasztikus lépéseket vezetett be az ETC-t illetően: jelentősen, két hétre növelte az ETC ki- és beutalások konfirmációs idejét.

A $ETC árfolyam a támadás ellenére alig moccant, 6 és fél dolláron kereskedik, ami 1.5%-kal alacsonyabb, mint 24 órával ezelőtt.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük