Három bitcoin tőzsde akadozott mialatt a bitcoin ára ismét 10 százalékot esett

Számos online bitcoin tőzsde akadozott csütörtök délután miközben a bitcoin ára 1075 dollárról 913 dollárig esett vissza.

Több bitcoin tőzsde akadozott csütörtökön

Csütörtök délután a bitcoin árfolyam a napok óta tartó oldalazás után hirtelen 10 százalékot esett. Ezzel egyidőben pedig a Twitter szerint több nagyob bitcoin tőzsdén is fennakadások jöttek elő.

Órákig tartott mire helyre állt a rend a bitcoin tőzsdékenA Cex.io platform, egy igen ismert kriptopénz váltó a fizetési kártyák terén észlelt problémákat. Egyik pillanatról a másikra felfüggesztette a rendszer a kártyákat ami a bitcoin számlák hozzáférhetőségét korlátozta. Kiutalások sem lehetett kezdeményezni a számláról a kártyára, így kis ideig a lelkes kriptovaluta használók nem tudtak bitcoint se adni, se venni a bankkártyájuk segítségével. Az oldal többi funkciója nem volt érintett, beleértve a többi fizetési mód és a bitcoin kereskedés is működött. Körülbelül egy óra volt, mire helyre állt a rend a Cex.io oldalán.

Míg a Cex-nél a kártyákkal bajlódtak az ügyfelek, a LocalBitcoins oldala is akadozott. Egyelőre nem tisztázott, hogy mi volt a probléma a platformmal. A Twitteren csak annyit üzent a csapat, hogy tudnak a problémáról és dolgoznak az ügyön.  A támogató csapat kivizsgálta a problémát és úgy tűnik mostanra már minden helyre állt. Érdekes módon az oldal pont akkor halt le, amikor a bitcoin ára meredek zuhanásba kezdett, ami egy erős véletlen egybeesés.

És a bajok nem értek itt véget. A Kraken tőzsdéjét pár órán keresztül szintén nem lehetett elérni a másik két oldalhoz hasonlóan. A bejelentés a Twitteren szintén a bitcoin árfolyam esésének idején történt. Kellet egy-két óra a Kraken fejlesztői csapatának mire vissza tudták hozni a platformot és a tőzsde működésre helyreállt.

10%-ot esett a bitcoin árfolyama

Összeesküvés elmélet van a háttérben vagy véletlen egybeesés?

Az árfolyam azóta már ismét 1000 dollár fölé emelkedett és a tőzsdéken is helyre állt a rend. De vajon véletlen egybe esés volt a bitcoin tőzsdék leállása?

Összeesküvés elmélet mindenholElég aggasztó, hogy három nagy bitcoin tőzsde akadozott a szinte ugyanabban az időben, bár egyelőre úgy tűnik ez csupán véletlen egybeesés. Ilyenkor mindig felreppennek az összeesküvés elméletekkel kapcsolatos pletykák például a Reddit vagy a Bitcointalk fórumain. Biztosat persze senki nem tud mondani, mindenki csak találgat.

Bár sajnálatos, hogy a bitcoin tőzsdék leállása pont olyankor törént, amikor az árfolyam kritikus mozgásban van, nincs okunk feltételezni, hogy valami globális összeesküvés okozta a platformok leállását.

Egyúttal ismét felhívjuk mindenki figyelmét, hogy online tőzsdéken tárolni bitcoint nem biztonságos és hasonló esetekben nagy izgalmakat okozhat feleslegesen, ha a tőzsde leállása miatt nem jut az ember a pénzéhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük