Két új bányászgéppel áll elő a Bitmain a feleződés előtt


A vezető bányászhardver gyártó csürtökön egy sajtóközleményben jelentette be az Antminer S19 és az Antminer S19 Pro érkezését. 

A sajtóközlemény szerint az új bányászhardver, az Antminer S19 95 TH/s hashrátával, a Pro pedig 110 TH/s tud majd bányászni. Összehasonlítva a korábbi sorozatokkal, ez közel 40%-os teljesítmény növekedés, az Antminer S17 ugyanis 67 TH/s-al bányászott bitcoint korábban. Feltehetően a nagyobb teljesítmény miatt az S19 súlya is nagyobb lesz: több, mint 15 kiló.

Egyelőre a pontos piacra dobás dátumáról és az árról nincs még hír.

Emlékeztetőül annak idején az S17 bányászgépet 1567 dollárért, a T17 gépet pedig 939 dollárért lehetett listaáron megvásárolni. Az időzítés azonban kulcsfontosságú most, hiszen május közepén jön a blokk jutalom feleződés és az eddigi 12.5 BTC helyett már csak 6.75 BTC üti majd azoknak a szerencsés bányászoknak a markát, akiknek a leggyorsabban sikerült az egy blokkba kerülő tranzakciókat validálni. A Bitmain sajtóközleménye pedig külön kiemelte, hogy az Antminer S19 sorozat pont a blokkjutalom feleződés okozta jövedelem kiesés ellen védi majd a bányászokat.

A Bitmain mellett a többi hardvergyártó közül eddig a MicroBT jelezte, hogy hasonló kapacitású gépet dob majd 2020-ban a piacra. Az M30-as ASIC bányagép 88 TH/s-al száll a ringbe a bitcoin blokk jutalmakért.


Earn Free Bitcoin
Earn Free Bitcoin

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.