Háromból egy nő tervez kriptovalutát vásárolni 2022-ben

Az amerikai nők körében készített felmérés szerint minden harmadik nő tervez az idei év során kriptót vásárolni, és egyre többen érdeklődnek a kriptoiparban elérhető munkák iránt is, jelentette a BlockFi friss kutatása.

Egyre több nő szeretne kriptovalutába fektetni és a kriptós állások népszerűsége is növekszik körükben

A kutatás szerint a megkérdezett nők 24%-a már most rendelkezik valamilyen kriptovalutával, egyharmaduk pedig idén is tervez valamilyen kriptót vásárolni. A nők a kriptovaluták közül a bitcoin iránt érdeklődnek a legjobban (71%), de a dogecoin és az ether is jól teljesített 42, illetve 18%-kal.

A kutatás, amelyet először tavaly szeptemberben, majd idén január végén is elvégeztek, a változó trendekre és növekvő érdeklődésre is felhívja a figyelmet a nők körében. Az elmúlt hat hónap alatt ugyanis az idén kriptót vásárolni tervezők aránya megduplázódott: szeptemberben a vásárolni tervezők 29%-a tervezte ezt 2022-ben megtenni, míg mostanra ez már 60%-ukra volt igaz.

Azok közül, akik már most rendelkeznek kriptókkal, rengetegen vannak, akik hosszú távon tartják, illetve tervezik tartani a kriptovalutát. A kriptókkal rendelkező nők kb. 70%-a megvette, majd egyszer sem adta el kriptoeszközeit.

A mainstreamnek számító kriptovaluták mellett a szektor kevésbé felkapott részei egyértelműen alacsonyabb népszerűségnek örvendenek a megkérdezett amerikai nők körében. A kutatás eredményei szerint eddig pl. csak 5% vett NFT-ket vagy vett részt valamilyen kriptobányászati tevékenységben.

A kriptoszféra jelenleg is egyértelműen férfiak által dominált szektornak számít, főként a vezetői pozíciók tekintetében. A Crypto Head felmérése szerint a legfontosabb 121 kriptovállalkozás közül mindössze 5-nek van női vezetője; ráadásul az öt cég közül mindegyiknek van legalább egy férfi társalapítója is a női vezető mellett. A BlockFi kutatása azonban a kriptós munkákkal kapcsolatban is jó híreket tartogat. A megkérdezett nők 15%-a érdeklődött a kriptoiparban található munkák iránt, bár ilyen állásokra már csak 10%-uk tervez valóban jelentkezni egy éven belül.

A kutatást egy független szervezet végezte el a BlockFi számára január végén. Összesen 1031 amerikai nő vett részt a felmérésben, akik 18 és 65 év közöttiek voltak.