HashFlare felhőbányász beszünteti a SHA-256 csomagok árusítását

Július 20-án jelentette be a népszerű HashFlare felhőbányász, hogy beszünteti a SHA-256 bányászatot és a SHA-256 csomagok árusítását. Az indok: a bányászati nehézség növekedése miatt nem tud jövedelmezően bányászni.

A HashFlare felhőbányász platformot 2013-ban alapították és üzleti modelljének lényege, hogy a felhasználó előfizet a felhőbányász által üzemeltetett hardverek hashrátájára. A szolgáltató gondoskodik a hardverről, a rendelkezésre állási időről és kiválasztja a leghatékonyabb és legmegbízhatóbb poolokat.

A döntés azután született, hogy a bitcoin bányászati nehézség növekedés és a piaci felfordulás közepette a cég képtelenné vált jövedelmezően bányászni. A HashFlare nyilatkozat szerint több mint egy hónapig a kifizetések a bányászcsomag előfizetőknek alacsonyabbak voltak, mint a szolgálati és karbantartási díjak. Július 18-ai dátumig, a cég állítása szerint sorozatosan meghaladták a cég karbantartási és szolgálati díjai a kifizetések összegét. A nyilatkozat szerint:

“Minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy megoldjuk a felmerült problémát – például számos technikai megoldást is figyelembe vettünk, melyek segítségével csökkenthetjük a karbantartási és áramdíjakat… Mivel a BTC bányászat továbbra sem jövedelmező, értesítünk mindenkit, hogy 2018. július 18-án el kellett kezdenünk lekapcsolni a SHA készülékeinket és a mai napon, 2018. július 20-án felfüggesztjük az aktív SHA-256 előfizetéseket.”

Ezzel egy időben a HashFlare bejelentette, hogy a felhasználóknak hitelesíteniük kell a személyazonosságukat az érvényben lévő KYC és AML törvények értelmében értelmében amit cég “hitelesített felhasználók nagyobb napi és havi kifizetési limitet kapnak” formában kommunikált.

Az időhúzással a cég nyilvánvalóan a tömeges kifizetési kérelmeket szeretné elkerülni addig, amíg nem talál áthidaló megoldást a fennálló helyzetre. A vállalat többi szerződéses csomagját nem érinti a lépés az viszont még nem ismert, hogy a felfüggesztett aktív bányászcsomagok előfizetőit hogyan kárpótolják a kialakult helyzetért. A cég Észtországban bejegyzett cég.

Tegnapi napon a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) is csökkentette az éves bevételi és beruházási előrejelzését a visszaeső okostelefon és kriptobányász hardverek értékesítés miatt következett be. A TSMC chipgyártó, amely az Nvidia, Apple és a Qualcomm beszállítója, 10 százalékról egy számjegyűre csökkentette az éves bevételnövekedés százalékát.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.