Hat hét alatt majdnem 20%-ot nőtt a bitcoin bányászati nehézség

Február végén komoly csapást szenvedtek el a bitcoin bányászok, amikor 9,95%-ot emelkedett a bányászati nehézség. És most, pár héttel később itt az újabb sokkhatás. A bitcoin bányászati nehézség március 23-án 7,56%-ot emelkedett, úgyhogy most már sorozatban harmadszor nőtt a bányászoknak oly fontos érték. Persze a kezdődő bikapiac hatásának köszönhetően ez egyáltalán nem zavarja a bányászokat, a hálózat hashrátája 346 exahash per másodperc körül mozog jelenleg.

Április elején újra nőni fog a bányászati nehézség

A 782208. számú blokkon megtörtént nehézségi növekedés ellenére egy blokk előállítási intervalluma még mindig gyorsabb, mint 10 perc. Jelenleg 9 perc 14 másodperc és 21 másodperc körül van ennek az ideje. Április ötödikére várható egy újabb nehézségi korrekció, amely valahol 7%-os növekedés körül várható. Míg február 24-én 9,95%-ot, addig március 10-én 1,16%-ot nőtt a bányászati nehézség, így a mostanival együtt az elmúlt hat hétben 18,67%-ot nehezült a bányászat. Jelenleg a nehézség 46,9 billió hashen áll és csak 3 billió hashre van attól, hogy először elérje az 50 billió hasht.

Ha a most becsült, április ötödikére várt 6,9%-os újabb növekedés valósággá válik, akkor a nehézség már bőven 53 billió hash fölé fog kúszni. A jelenlegi becslések szerint a bitcoin bányászati bevétel valahol 613 millió dollár körül fog zárni márciusban. Az elmúlt három napban egyébként 488 BTC blokkot bányásztak ki, ebből a Foundry USA 149-et. Ők adják egyébként a teljes hálózati hashráta 30,53%-át. Mögöttük jön az Antpool, az F2pool, a Binance Pool és a Viabtc. Az Antpool és a Foundry a teljes globális hashráta több, mint felét biztosítja.