Bitcoin technikai elemzés: lehetséges bullish és bearish forgatókönyvek

Vajon sikerül új rekord összegre tornázni a BTC értékét a jövő év májusában tervezett felezésnek köszönhetően? Még mindig a bullish trend jellemzi a piacot, vagy már készül a medve és benézünk 6 000 dollár környékére?

A bitcoin technikai elemzés forrásának az elmúlt 6 hónap ármozgását tekintjük, amire felrajzoltunk egy mérvadó háromszöget is, amely alakulása 2019 június 26-ra vezethető vissza. A nyár kezdete óta 13 961 dollárról 7 299 dollárig tartott a mélyrepülés (2019.10.23.), de azóta már gyűlik újra a tőke és a jelenlegi árfolyam 8 664 dollárra kúszott fel.

bullish és bearish forgatókönyvek

Az elemzés az ábrára rajzolt támaszvonalakra támaszkodik, a legjobb példa a 7299 dolláros támaszvonal, ami a legerősebb kriptovaluta értékének alakulása szempontjából komoly mérföldkőnek számított, gátat vetett a csökkenésnek és utat biztosított a növekedéshez. E ponttól viszont bonyolódik a dolog, hisz nagyon nehéz megjósolni a long vagy short opciókat. Úgy döntöttünk tehát, hogy az összegyűjtött adatokból kiindulva  felvetítjük egyaránt mindkét, vagyis a bullish és bearish trend lehetséges forgatókönyveit.

Ez is érdekelhet: Technikai elemzés: ETH – hard fork előtt, BTC – Kína újra felfedezte a Bitcoint

Technikai elemzés BTC/USD – bullish forgatókönyv

Az ár növekedéséhez nagyon fontos az elrugaszkodás a heti támaszvonaltól, egész pontosan 8385 dollár felé kell kerüljünk (és ki is kell tartanunk). Ha megvizsgáljuk a mellékelt ábrát, az elmúlt napok áralakulása szimpatikus irányban halad. A bullish forgatókönyv azon esetben válik realitássá, ha a hét folyamán az előbb említett érték felett tudunk maradni. Innen a nagyobb tőkeáramlás esetén a legközelebbi támaszvonal a 10 000 dollár lenne. Amennyiben sikerülne átlépni ezt a “pszichológiai határt” is, egyenes út vezet a 12 000 dollárig.

Technikai elemzés BTC/USD – bearish forgatókönyv

A negatív áralakulás szempontjából a 9 087 dolláros érték elérése után komolyabb csökkenés várható 7 944 dolláros értékig, amely támaszvonal nem biztos, hogy sziklaszilárdan kitart. A mellékelt ábrán is megfigyelhető ezen pont és kulcsfontosságú szereplőnek szükséges nyilvánítani, … ha ez a gát átszakad, akkor 6 000 dollárig meg sem állunk. Ez egy elég sötét lencsén keresztül látott valóság, de megtörténhet. A 7 944 dolláros támaszvonalat erősítheti még többek között a 2020-as felezés, ami pszichológiai nyomás alá helyezheti, elgondolkoztathatja, majd kitartásra sarkallhatja  az befektetőket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük