Havi egymillió új felhasználó a Coinbasen, egyre több a bitcoin felhasználó

A bitcoin pénztárca szolgáltató és kriptopénz platform robbanásszerű növekedést tudhat maga mögött. A Coinbasen ugyanis havonta egymillió új felhasználó regisztrál a legújabb adatok szerint. Úgy tűnik a bitcoin felhasználó bázisának növekedése egyelőre megállíthatatlan.

Havi egymillió új felhasználó a Coinbasen

Havi egymillió új felhasználó a Coinbasen

Alistair Milne, bitcoin befektető és elemző az Altana Digital Currency befektetési alapnál a Twitteren közölt egy grafikont. Az ábrán jól látszik, hogy az elmúlt hónapokhoz képest május-júniusban jelentősen nőtt a Coinbase felhasználói bázisa. A grafikon adatai 2016 novemberig nyúlnak vissza, akkor még kicsit kevesebb, mint 5 millió regisztrált felhasználó volt a Coinbasen. Az elmúlt 8 hónap során további 4 millió felhasználó regisztrált az oldalon. Csak május és június között 1 millióval nőtt a felhasználók száma. És úgy tűnik a gyors növekedés nem akar lassulni, június végén már több mint 8,5 millióan regisztráltak az oldalra.

A megnövekedett forgalom meglátszik az oldalon is. Az utóbbi hetekben többször is előfordult, hogy nem lehetett elérni a Coinbase platformot, mert egyszerűen túlterhelődtek a szerverek amikor a nagy árfolyam ingadozás közepette sokan szerettek volna kereskedni. Nem is csoda, hogy a jövőben a Coinbase fejleszteni szeretné a szolgáltatásait. Meg nem erősített hírek szerint 1 milliárd dollárnyi forrást kíván a közeljövőben több körben bevonni a cég a működésébe, hogy biztosítani tudják a megnövekedett ügyfélforgalom mellett is a megfelelő szintű szolgáltatás nyújtását.

Eyerim.hu: 5% kedvezmény - 2017-ES Kollekcióra RayBan + Ingyenes szállítás

Sok az új felhasználó, de ennél még több a pénztárca

A felhasználók mellett nő a pénztárcák száma is

Fontos megjegyezni, hogy a fenti grafikonon a Coinbase felhasználói bázisának növekedése látható, nem pedig a bitcoin pénztárcák száma. A Coinbase ugyanis ennél jóval több, összesen 27.5 millió bitcoin pénztárcát kezel. Ezen kívül további 46000 üzlet tulajdonosnak nyújt online fizetési szolgáltatást és 10000 applikáció is épült a Coinbase kereskedési rendszerére.

A felhasználók száma és a Coinbase által működtetett pénztárcák száma között azért érdemes különbséget tenni, mert legtöbbször az üzemeltetett digitális pénztárcák száma alapján szokták rangsorolni a szolgáltatókat. A Coinbase ebben is vezető szerepet tölt be, ugyanis a második helyen szereplő Blockchain pénztárca 12,5 millióval kevesebb pénztárcát kezel.