Havonta 1,16 milliárd dollárral nő a tőzsdéken tárolt BTC mennyisége

Az utóbbi időben rohamos tempóban növekszik az egyes kriptovaluta kereskedési platformokon tárolt BTC mennyisége, ami főként az árfolyamnövekedésnek köszönhető. Ez idáig novemberben 7%-kal emelkedett a kriptók zászlóshajójának vételára, tovább folytatva az októberi 28%-os ralit. 

2023 májusa óta eszeveszett iramban gyarapodik a centralizált kriptotőzsdékhez kötött tárcákon tartott BTC BTC Price BTC Price érmék mértéke. Mindez egy eljövendő bikafutam közeledtét sejteti.

A Glassnode blokklánc-elemző cég a bitcoin tőzsdei nettó pozíciójából megállapított mérőszámának változásából azt szűrte le, hogy 1 hónap leforgása alatt 31 382,43 BTC-vel (körülbelül 1,16 milliárd dollár) nőtt a különböző kereskedési felületeken pihenő érmék együttes mennyisége. 2023. május 11-e óta nem volt hasonlóra példa s így pillanatnyilag 2,35 millió bitcoin található meg az egyes kriptotőzsdék platformjain.

A kriptók tőzsdei tárcákra történő beáramlása a befektetők eszközeik likvidálására irányuló szándékáról tesz tanúbizonyságot, illetve a potenciális eladási nyomást is demonstrálhatja. Emellett az érmék letétbe helyezésével lehetővé teszik a határidős és opciós ügyletek megvalósítását. Ezzel ellentétben a kriptovaluták tőzsdékről való kivonása felhalmozási hullámot jelöl.

November elseje óta a BTC tőzsdei nettó pozíciója pozitív trendet mutat – a múltban az ilyesféle időszakok árfolyam-korrekciókat okoztak vagy a bikapiac ideiglenes elcsendesedését. Ugyanakkor, a jelenlegi helyzet könnyen jelentheti a befektetői bizalom megújulását is.

A tőzsdéken tartott eszközök biztonsága a tavalyi év során igencsak megkérdőjelezhetővé vált az FTX bedőlése után. Azonban Sam Bankman-Fried vállalata mellett további 2 platform is beadta a kulcsot, ami szerfelett elbizonytalanította a szektor szereplőit. Ez azt eredményezte, hogy a beruházók inkább közvetlenül gondoskodtak kriptóikról.

A cikk írásának időpontjában a bitcoin csereértéke 37 310 dollár s az elmúlt napok fellendülése az argentin elnökválasztás végeredményének tudható be. Tudniillik, a bitcoin párti Javier Milei lett a dél-amerikai ország új elnöke.

Egyelőre nehéz eligazodni az eltérő árfolyam előrejelzések útvesztőjében, de a legjelentősebb piaci jelzőszámok arra engednek következtetni, hogy a BTC vételára rövidesen 40 000 dollár fölé is emelkedhet.