Hearthstone a blokkláncon: jön az első ethereum kártyajáték, a Gods Unchained

Aki hallott már a Hearthstone nevű fölöttébb populáris WarCraft sztorivilágára épülő kártyajátékról, annak nem jelenthet gondot megbarátkozni a Gods Unchained ethereum kártyajáték ötletével.

A fantasy témájú game az inspirációt a klasszikusnak számító Magic: the Gathering és Hearthstone játékokból merítette annyi különbséggel, hogy a kártyák egyben ethereum alapú nem helyettesíthető tokenek is (NFT-k, azaz non-fungible tokenek). Ez még most, 2018. végén érdemes megjegyezni, jó 5 év múltán már senkit se fog érdekelni, ha egy játék a blokkláncon fut vagy sem, életünk részévé válik.

Az ethereum kártyajáték egyébként kifejezetten nagy nevű befektetőket tudhat maga mögött, mint a Coinbase Ventures-t, a Continue Capital-t és a Nirvana Capital-t, akik együttesen 2.4 millió dollárt gyűjtöttek össze még májusban.

A Sydney-ben székelő Fuel Games startup a card game-vel már a fanek körében is sikert aratott: egy júliusi aukció során a “Mythic Hyperion” nevű egyedi kártya 146 etherért, azaz aktuális áron 7,4 millió forintért kelt el.

A startup csak a kártyák értékesítéséből (1,6 millió darab) mintegy 2,8 millió dollárt profitált állítja a Fuel Games társalapítója és CEO-ja James Ferguson.

A kiadó Fuel Games a mai napon dobta ki a Gods Unchained trailerét egy kis ízelítőt adva a játékból:

A Gods Unchained a következő hetekben kerül béta verzióban annak érdekében, hogy a vállalat élő környezetben tesztelhesse azokkal, akik már vásároltak dekkeket. Ezután egy nyílt béta periódus következik amit a jövő év első felében követ a hivatalos rajt.

A Fuel Games nem kifejezetten ízig-vérig decentralizált játék ugyanis a meccsek a Fuel szerverein fognak lezajlani lévén a láncon történő játék során ether gas költséggel és lassú feldolgozási idővel kellene számolni.

A Fuel a Unity játékmotort használja a fejlesztéshez a böngészős megoldás helyett mivel a csapat CEO-ja szerint az amit az elején akartak (értsd Hearthstone-élmény) az lehetetlen a böngészős megvalósítással.


Ennek ellenére az Ethereum kulcsszerepet játszik a Gods Unchained kártyajátékban lévén az összes kártya egyben egy nem átváltható NFT token is, hasonlóan a CryptoKitties-hez. Ezáltal – állítják a fejlesztők – nem lehetséges a későbbiekben a kártyák tulajdonságainak gyengítése vagy erősítése, ahogy az például a Hearthstone esetében, a játékbalansz megőrzése érdekében tenni szokták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük