Helyi kriptoközösség nyújt humanitárius segélyt Izraelnek

Az Izrael-Hamász háború kitörése több kripto vállalatot köztük a MarketAcross, a Collider Ventures és az Israel Blockchain Association-t arra késztetett, hogy létrehozzák a Crypto Aid Israel nevű globális adománygyűjtő szervezetet. A létrehozott szervezet célja a humanitárius segítségre szoruló, kitelepített izraeli állampolgárok támogatása.

A Web3 közösség egy többes tárcát kezel amelyet több szervezet, köztük a Fireblocks megőrző cég irányít. Az adományokat több kriptovalutában, köztük Bitcoinban, Ethereumban és stabilcoinokban várják.

A fokozott biztonság érdekében a hét aláíróból legalább négy szükséges, hogy mozgatni lehessen a pénzeszközöket. Az adományokat több izraeli bank és szabályozó hatóság segítségével fogják kezelni.

A pénzeszközöket izraeli nonprofit szervezeteknek fogják adományozni, akik szétosztják az adományokat az elmenekült családok között. A szervezet elmondta, hogy több izraeli kormányzati szervvel is kapcsolatban állnak, amelyek érdekeltek az alapok kifizetésében.

Kripto támogatások a háború idején

Szombaton az iszlamista militáns csoport, a Hamász meglepetésszerű támadást indított Izrael ellen, számos polgári területet is célba véve. A Hamász fegyveresei a jelentések szerint több száz izraeli állampolgárt raboltak el Gázában. A Haaretz friss jelentése szerint a támadás következtében legalább 900 izraeli vesztette életét és 2500-nál is többen sebesültek meg.

Reméljük, hogy sikerül összegyűjteni a szükséges összeget, hogy élelmet és szállást tudjunk biztosítani az otthonaikat vesztett családoknak. Reméljük, hogy tudunk biztosítani higiéniai és egészségügyi termékeket is a bombázott izraeli civil lakosság számára” Mondta Ben Samocha, a CryptoJungle vezérigazgatója.

Nem ez az első alkalom, hogy kriptocégek összefognak a helyi közösséggel és az intézményekkel. Még 2022 elején ukrán tisztviselők kriptovállalatokkal együttműködve olyan tárcákat hoztak létre, amelyekbe adományokat lehet küldeni. A kezdeményezésnek köszönhetően közel 100 millió dollárt adományoztak az ukrán katonai erőknek és humanitárius segélyeknek a kitörés első hónapjaiban. Ez az összeg a háború kezdete óta 225 millió dollárra nőtt.

A közösség kezdeményezését, a linkre kattintva tekintheted meg.