Hiába a medvepiac, masszívan vásárolnak a Cardano-bálnák

Friss blokkláncadatok azt mutatják, hogy a Cardano bálnák annak ellenére vásárolnak be nagy ütemben, hogy alapvetően a kriptopiac most egy stagnálóbb fázisában van. A Santiment elemzői által készített elemzés szerint a 100 ezernél is több ADA tokent birtokoló tárcák száma 25294-re nőtt. Ilyen magasan 2022. áprilisa óta nem volt ez a szám.

Az altcoinok iránti érdeklődés nem csökken a piaci körülmények ellenére sem

Azt is ki kell emelni, hogy a bálnák (és cápák) bevásárlása annak ellenére növekszik, hogy egyébként a Cardano iránti befektetői hangulat eléggé negatív pályán van. 2023-ban a legmagasabban a befektetői bizalom négy hónapja volt, azóta a lánc iránti érdeklődés 35%-kal csökkent. A cikk írásakor az ADA tokennel 0.27 dollár körül kereskednek. Ez azért jelentősebb csökkenés az elmúlt 24 órára vetítve.

A Santiment elemzése arra is rámutatott, hogy más altcoin projektek is kifejezetten magas kereskedési volumennel bírnak ezekben a napokban. Mindezt úgy, hogy a Bitcoin megint csak egy rövid időre ugrott 30 ezer dollár fölé a héten. A Solana, a Pepe, a Shiba Inu vagy éppen a HarryPotterObamaSonic10Inu iránti érdeklődés komoly emelkedést mutat. Ha pedig a fejlesztői aktivitást nézzük, akkor a GitHub aktivitás alapján az elmúlt 30 napban a Polkadot, a Kusama Network és a Cardano kommitálta a legtöbbet a platformon.

Még említésre méltó aktivitással bír a Hedera, a Chainlink, az Internet computer, de a Cosmos is befért az első tízbe. Annak ellenére tehát, hogy a piacon inkáb kivárós, nyugodtabb hangulat uralkodik, a háttérben komoly munka zajlik és a komoly pénzzel bíró befektetők is most látják a lehetőségeket a bevásárlásra.