Hirtelen halál a Krakenen: 100 kanadai dollárra zuhant a bitcoin árfolyam

Az angolul flash crash néven ismert hirtelen halál a Kraken bitcoin – kanadai dollár devizapárját is elérte. 99%-ot esett pillanatok leforgása alatt.


Több firkász és véleményvezér is megírta már, hogy a Bitcoin értéke egyenlő a nullával vagy ha még nem is, akkor a felé tendált. Tendált is egy nanoszekundumra, azt most megint a 9000 dollárhoz közelít. Ilyenek a piacok.

Flash crash a Kraken tőzsdén

Viszont ami a Krakenen történt a bitcoinnal, az Nouriel Roubini-t és Warren Buffet-et örömóda zengésére ösztökélhette. Május 31-én ugyanis a BTC ~11 000 kanadai dollárról 101 dollárig bukott. Hogy pontosan mi történt a tőzsdén, az ahogy lenni szokott, megválaszolatlan marad egyelőre.

XBT/CAD Kraken | TradingView

XBT/CAD Kraken 2019. május 31.: 99%-ot zuhant a BTC árfolyama. | TradingView

Ilyen hosszú gyertyát még életünkben nem láttunk és az a szerencsés trader aki elkapta a momentumot vagy volt kéznél limitáras vételi ajánlata az akár utoljára 2012-ben látott árfolyamokon juthatott hozzá a vezető digitális fizetőeszközhöz. Aki meg egészen 102 dollárig levitte a stoplossát…együttérzésünk.

A hagyományos piacokon, mint például az NYSE-n ilyen esetekre úgynevezett megszakítókat helyeznek el a regulátorok, hogy így lehessen elkerülni a flash crash-eket vagy más hirtelen bekövetkező pánikeladási hullámot. 1987 október 19-e után tették kötelezővé, miután a Dow Jones Industrial Average 22%-ot esett egyetlen nap alatt. A történelembe a nap fekete hétfőként vonult be.

Ne hagyd magad átverni! Kérdezz és informálódj a kriptókról a Bitcoin Bázison!