Itt egy társasjáték a kriptók megértéséhez

Szereted a társasjátékokat és érdekel a bitcoin, illetve annak működése? Unod már, hogy akármennyire is igyekszel még mindig nem vagy teljesen tisztában a bitcoinnal kapcsolatos alapfogalmakkal? A legújabb bitcoin társasjátékkal játék közben sajátíthatod el a bitcoin és a kriptók alapjait. Azonban a társasjáték nem csak bitcoin amatőröknek szól. Ha már tisztában vagy a bitcoin működésével, a játék segítségével segíthetsz ismerőseidnek és családtagjaidnak, hogy ők is megértsék az első számú kriptovaluta mögött rejlő technológiát és annak alkalmazási területeit. Lássuk hogyan is működik a játék.

Az új bitcoin társasjáték remekül összeköti a játékot a tanulással

A jelenleg fejlesztés alatt álló Hodler of Last Resort nevet viselő társasjátékon egy Pedro nevű Twitter felhasználó dolgozik. Habár a társasjáték még tervezési fázisban van, megalkotója néhány részletet már elárult róla.

Minden kör 52 200 blokkot képvisel és a blokkjutalom 50 bitcoin blokkonként. A blokkjutalom minden négy körben a felére csökken, ami a valóságban négy évente bekövetkező feleződést próbálja szimulálni. A játék közben minden játékos bányászhat bitcoint színes dobókockák segítségével. Minél kisebbet gurít egy játékos, annál nagyobb hasherővel rendelkezik, így nagyobb eséllyel kaparinthatja meg a következő blokk kibányászásáért járó jutalmat. Ezzel persze cseppet sem lett érthetőbb a játék egy olyan ember számára, aki eddig nem foglalkozott a témával. A társasjáték azonban igazából arra szolgál, hogy egy bitcoinhoz értő játékos könnyebben el tudja magyarázni a bitcoinnal és más bányászható coinokkal kapcsolatos alapfogalmakat és azok jelentőségét a játék segítségével. Ebből a szempontból pedig kiválóan megfelel a célnak.

bitcoin társasjáték táblája
A Hodler of Last Resort játéktáblájának vázlata.

A másik fontos eleme a játéknak nem más, mint a táblán szereplő mezők. Ezeket leginkább a Monopoly-hoz tudjuk hasonlítani, viszont minden mező egy bitcoin befektetőt érintő kijelentést képvisel. A mezők segítségével a játékosoknak lehetőségük nyílik megtapasztalni milyen lehet egy bitcoin befektetőnek a helyében lenni. A mezők között szerepel például a bitcoin megértése (ami a legelső mező), MtGox hack, ICO átverések, extrém ár ingadozás, alacsony ár ingadozás stb. A játék változatosságához hozzájárulnak a különböző kategóriájú kártyák, amelyeket a játékosok időnként kihúzhatnak. A játékosok négyféle kártyából választhatnak: Bányászat, Biztonság, Tudás és Kereskedés. A társasjáték végső célja az összes elérhető bitcoin megszerzése.

Véleményem szerint a Hodler of Last Resort mindent magában foglal, amit illik tudni a bitcoinról és annak működési elveiről. Ha a társasjáték valóban érdekesnek bizonyul, nagyban megkönnyítheti a bitcoin iránt érdeklődők számára a bitcoin alapjainak elsajátítását, mindezt játékos körülmények között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük