Hogyan alakulhat a közeljövőben a Bitcoin (BTCUSD) ára?

Szép pénteket mindenkinek! Egy átfogó bitcoin technikai elemzéssel készültünk nektek így a hét végére!

Legtöbben kíváncsiak vagyunk az év végi irányra, és nem kell sokat várni már, hogy kiderüljön melyik lesz a mérvadó. Heti, napos és 4 órás grafikonokat néztük meg a CryptoFalkával.

BTCUSD – 1w (Hosszútávú technikai elemzés)

Heti nézeten inkább lefelé tendál az ár. Ami szomorú, hogy nem tudunk megmaradni a trendkövető 10 EMA alatt. Négyzetekkel jelöltem, hogy minden 10 EMA fölötti kitörést a következő hétre hárítottunk, érvénytelenítve így azt. A piros gyertyák az emelkedések végével kivétel nélkül a 10 EMA alatt zártak. Egy kitörés úgy érvényes, ha a következő gyertyával is az ellenállás fölött maradunk. A 10 EMA fölött lenni, pedig már egy bizonyítéka lenne a vásárlóerő megmutatkozásának. A vásárlóerő hiányát a volumenen is látjuk. Nem sikerült még átlag fölé nyúló volument produkálni az évben. Az RSI semleges. Az nem biztató, hogy 50 alatt járunk.

Tehát a heti irány inkább közömbös/medve.

BTCUSD

BTCUSD – 1d (Középtávú technikai elemzés)

Nem beszéltünk eddig a háromszögről, és a meghatározó támaszokról, ellenállásokról. A kék vonalak jelezte háromszög utolsó hányadába értünk, ahogy a sárga zóna jelzi. Tehát hamarosan elválik az irány, ahogy a nyilakkal jelöltem. A vihar előtti csendet erősíti a kis volatilitás. 10%-on belül mozog majd 1 hónapja a BTC, tehát hamarosan robbanhat a bomba. A háromszög maga a csökkenő csúcsok, viszont emelkedő aljak miatt elég semleges alakzat, de inkább trendfolytatást valószínűsít.

Támasz/ellenállások:

A zöld zóna nálam az év instabil zónája, ahogy telt az idő egyre tovább tartózkodtunk a trendfordulók alakalmával ebben a zónában. Nyakig benne vagyunk most is. Ez a zóna 5,8 – 6K közötti aljjal, ami túlmutat a háromszög alsó támaszán, azért elég frankón működött az évben eddig. Négyszer is megálljt parancsolt az esésnek, kérdés most sikerül-e.

Támaszok: (zölddel jelölve): 5,8 – 6K és 5K

Az ellenállások elég sűrűen fordulnak elő előttünk. Ezért is túlzó lenne azt várni, hogy az év végén megismételjük a tavalyi emelkedést. Akkor támaszok/ellenállások nélkül vakon emelkedtünk. Idén ezeket a támaszokat/ellenállásokat pótoltuk.

Ellenállások: (pirossal jelölve): 7,5K ,8,5K, 10K, 12K

BTCUSD – 4h (Rövidtávú technikai elemzés)

4 órán tartja az emelkedő trendvonal, ami pozitívum. Ez a trendvonal nem összekeverendő a korábbi háromszög támaszával. Szép a hajnali zöld gyertya. Szép volumen is párosult hozzá. Az 50 EMA fölé törtünk, és egyelőre tartjuk is azt, ami jó jel. A legutóbbi kitörések a mozgóátlagok (10 és 50 EMA) keresztezésével egyidejűleg történtek meg. Ezeket bekarikáztam. A mozgóátlagok most is közelítenek egymáshoz, de még nem keresztezték egymást. Bika jel lenne, ha a 10 EMA alulról keresztezné az 50 EMA-t. Klasszikus vásárlási pont a korábbi csúcsok jelentette ellenállás áttörésével születne a zöld zónában.

Összefoglaló:

Nem ajánlott a kereskedés, amíg nem tisztázódik a háromszögből az irány. Az utóbbi hetek változékony ármozgásai a rutinosabb traderekkel is ki tudtak babrálni. Könnyebb kistoppolódni stb. Tehát a kereskedés itt a háromszög utolsó hányadában elég instabil. Célszerű megvárni, melyik irányba törünk ki.

Nem ajánljuk senkinek azt, hogy megpróbálják elkapni az aljakat. Nem tudhatjuk, mi számít olcsónak a bálnáknak. Ha ők megmutatják a vásárlóerejüket egy nagy zöld gyertyával, akkor majd rá lehet állni a trendfordító/trendfolytató alakzatokra. Nem célunk a legolcsóbb áron beszállni, hanem a legjobb időben.

Ábrák jelölései:

Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/
Honlap + Privát kereskedő csoport: https://www.cryptofalka.com