Hogyan alakulhat a közeljövőben a Bitcoin (BTCUSD) ára?

Szép pénteket mindenkinek! Egy átfogó bitcoin technikai elemzéssel készültünk nektek így a hét végére!

Legtöbben kíváncsiak vagyunk az év végi irányra, és nem kell sokat várni már, hogy kiderüljön melyik lesz a mérvadó. Napos és 4 órás grafikonokat néztünk meg a CryptoFalkával.

BTCUSD – 1d (Hosszútávú technikai elemzés)

Senkinek nem mondunk újat azzal, hogy a 2018-as év egyelőre a medvék piaca… Viszont fontos kiemelni, hogy mik azok az alakzatok, kritikus pontok, amikre célszerű lesz odafigyelni a hosszabb távú célok érdekében.

A BTCUSD árfolyamán egyértelműen dominál egy az évre jellemző csökkenő háromszög, ez egy felső, kékkel jelölt trendvonalból és egy alsó vízszintes támasz zónából áll. Jellegzetessége, hogy a csúcspontok egyre alacsonyabbak, a támasz viszont egy adott tartományban folyamatosan megfogja az esést. Az elmúlt egy hónapon belül kialakulóban van egy a türkizzel jelölt kisebb, micro csökkenő háromszög is.

Alapvetően az elmúlt 1-2 hónapban viszonylag kis dinamikával rendelkező mozgásokat láthattunk, ez a háromszög végéhez közeledve nem is meglepő. A daytraderek megpróbálhatják elkapni a háromszögön belüli kisebb hullámokat is, de általánosságban elmondható, hogy amíg a háromszögön belül vagyunk és nem törünk ki valamelyik irányba nem beszélhetünk egyértelmű irányról.

BTCUSD napos chart

A kritikus pontok, amikre célszerű lesz odafigyelni hosszú távon:

ELLENÁLLÁSOK:

– 6500-as ellenállás és a türkiz csökkenő trend ellenállása
– 6850-7100-as ellenállás. Csökkenő trendvonal+ Napos ichimoku felhő

TÁMASZOK:

-6140-es támasz, mely a múltban sokszor fogta az árat
-5850-es támasz, korábbi éves aljpont

Általánosságban elmondható, hogy amelyik irányba fogunk kitörni a háromszögből az fogja meghatározni a következő hónapok irányát is! Valószínű ebben az esetben nem +/- 300-as mozgások lesznek várhatóak

BTCUSD – 4h (Rövid-Középtávú technikai elemzés)

A rövidebb távú nézeten a türkiz háromszöget szemlélve azt láthatjuk, hogy a háromszög felső ellenállásáról elindult egy letörés. Ami viszont fontos,hogy az indikátorok egyelőre nem néznek ki rosszul, hamar sikerült resetelni az SRSI-t, az RSI szépen tart és az MFI indikátor vételi jelzést ad. Ezért a csökkenés mértékét lehet érdemes figyelni, ezt az árfolyam mozgásra húzott Fibonacci számokkal tudjuk könnyedén megtenni. A 0,382-es és 0,618-as szintek a legerősebbek, ezek jelenleg 6363-nál és 6279-nél vannak. Ezekről a pontokról várható pattanás.

ELLENÁLLÁSOK:

– 6500-as ellenállás és a türkiz csökkenő trend ellenállása

TÁMASZOK:

-6363-es támasz, Fibonacci 0,382
-6279-es támasz, Fibonacci 0,618

Összefoglaló:

Nem ajánlott a kereskedés, amíg nem tisztázódik a háromszögből az irány. Az utóbbi hetek változékony ármozgásai a rutinosabb traderekkel is ki tudtak babrálni. Könnyebb kistoppolódni stb. Tehát a kereskedés itt a háromszög utolsó hányadában elég instabil. Célszerű megvárni, melyik irányba törünk ki.

Ábrák jelölései:

Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/
Honlap + Privát kereskedő csoport: https://www.cryptofalka.com

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!