Hogyan alakulhat a közeljövőben a Bitcoin ára?

A tegnapi ETF elutasításról szóló hír hallatán sokunknak az járhatott a fejében, hogyan reagál most piac, milyen mértékű lesz az esés. Én nagyobbra számítottam, ehhez képest nagyon jól tartja magát a piac. BTC-t alig viselte meg és az altok is szépen tartják magukat. A következőkben megnézzük a BTC chartot pár különböző időtávon.

BTCUSD – 4 órás nézet:

Elég nehéz rációt találni a 4 órás BTC mozgásban. Változékonyan mozog, hosszú zöld és piros gyertyákat produkál, több hosszú felső árnyékkal, fake kitöréssel. Pozitívum, hogy tartjuk egyelőre a 4 órán megkezdett uptrendet, bár míg 10 EMA alatt járunk, nem mondhatjuk, hogy pattantunk a trendvonalról. A volume-on látszanak a nagy piros eladások, ami egy 30%-os esés után jelezheti az eladók fáradtságát. Egyelőre sikeresen is tartjuk a 6k feletti zónát. Támaszok: 6,2k (rövidtávú kulcs zóna), 6k.

BTCUSD - 4 órás nézet

BTCUSD – 1 napos nézet:

Naposon többször említettük, hogy bizonytalan zónában járunk. 6k és 6,8k közé teszem ezt az instabil zónát. Ily módon egy 6k alatti zárás elég veszélyessé tenné a helyzetet. Pár napja ebben a zónában konszolidálunk. Tegnap volt egy fakeout gyertya 6,8k fölötti legmagasabb ponttal, tehát izmozik a vásárlóerő.
Van hasonlóság a mostani és a korábbi április konszolidáció közt. Az RSI helyzet igen hasonló, ugyanarról a túladott pontról kezdte meg az RSI az uptrendjét, mint korábban. És shortok helyzete is hasonló, amit később részletezek.

BTCUSD - 1 napos nézet

A trendfordulók időtartamai egyre nőnek. Normális, hogy óvatosabbá válik a piac hozzáállása hosszabb downtrendek után. Korábban trendfordító dupla alj és fordított váll fej alakzatból való kitöréssel szakadtak meg a csökkenő trendek. Most leginkább zászlóhoz hasonlít a konszolidáció, ami trendfolytatást sejtet. A 6k fölötti zóna múltbéli tapasztalatok alapján erős támasznak tűnik, és amíg az ár fölötte tartja magát, addig csak tovább erősítjük azt. Alatta elég meleg lenne a padló, de míg fölötte vagyunk, joggal lehet remélni a trendfordulást. Jó visszaigazolás lenne a bikák erősödésére, ha sikerülne 10 EMA fölött zárni és megmaradni fölötte a következő napon is.

BTCUSD – 1 hetes nézet:

Heti ábrán még mindig az 50 MA jelenti az ellenállást. Ha a 6k-s zóna tartja az árat, akkor egy trendfordító dupla aljunk is alakulhat heti ábrán kb 8k és 50 MA körüli nyakvonallal.

BTCUSD - 1 hetes nézet

Korábban említettem, hogy hasonlít a shortok helyzete a mostani konszolidációnál, mint a korábbi áprilisi konszolidációkor. Ahogy áprilisban, most is ATH-nál (all time high) járunk. Összességében a short pozíciók emelkedése a BTC konszolidáció alatt azt vetíti előre, hogy a piac újabb esésre számíthat. Azonban, ha tartjuk a 6k fölötti zónát, a shortokban is éles váltás közeledhet, ahogy áprilisban is megtörtént. Április 11-12-én a nagy BTC emelkedés kiütötte a short pozikat és jelentősen fordult a piac. Ehhez persze meg kell mutatkozni a vásárlóerőnek.

BTCUSD

Ábrák jelölései:

Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/
Honlap + Privát kereskedő csoport: https://www.cryptofalka.com