Hogyan lett egy átlag wojakból Dogecoin milliomos?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pár hónappal ezelőtt egy kockázatos befektetés teljesen megváltoztatta egy átlagos, akár Wojak, az internetes mémfigura archetípusának is beleillő férfi életét. Mára Dogecoin milliomos.

Úton a meggazdagodás felé

A 33 éves Glauber Contessoto egy átlag hip-hop rajongó, akinek a szülei 6 éves korában vándoroltak Brazíliából az Egyesült Államokba.  Kiskorában a család anyagi gondokkal küzdött, ezért még akkoriban megfogadta, hogy egyszer még gazdag lesz. Az volt az álma, hogy vesz egy házat, ahol majd a barátaival élhet és együtt zenélhetnek. De persze ez korántsem volt olyan egyszerű. Éveken át húzta meg magát mások kanapéján, hogy egyszer elég pénzt tudjon összegyűjteni egy foglalóra.

2019-ben végül úgy döntött, hogy részvényeket kezd el vásárolni a Robinhoodon. Amikor sikerült egy kis nyereségre szert tennie, még többet vett. Idén januárban aztán sajnálatos módon lemaradt a GameStop részvények körüli felhajtásról. Túl későn szállt be, így végül vesztett az üzleten.

Majd februárban épp a Redditet böngészte, amikor talált egy bejegyzést a Dogecoinban rejlő lehetőségekről. Ahogy többet olvasott róla, egyre jobban meggyőződött róla, hogy ez lehet a következő GameStop. Azon nyomban arra az elhatározásra is jutott, hogy mindent feltesz egy lapra és minden pénzét Dogecoinba fekteti. Először összegyűjtötte az összes megtakarítását, kimaxolta a hitelkártyáit, majd kihasználva a Robinhood tőkeáttétes kereskedés funkcióját 250 ezer dollárral szállt be a buliba. Persze a barátai aggódtak a döntése miatt. Sőt őrültnek tartották, amiért képes minden pénzét kockára tenni egy viccként indult kriptovalutába. Úgy gondolták, hogy úgyis össze fog omlani a DOGE és akkor majd Contessoto elbukja az összes pénzét.

De nem így történt. Contessoto figyelte, ahogy a Dogecoin árfolyama szépen menetel felfelé. Ma már körülbelül 2 millió dollárt ér a befektetése.

Nem adja el a coinokat

A Dogecoin milliomosként emlegetett férfi sikertörténete jó példa arra, hogy egy átlagember is komoly sikereket érhet el. Contessoto semmiféle pénzügyi képzettséggel nem rendelkezik, sőt még az egyetemet is abbahagyta. A régimódi befektetőktől elérően befektetését nem fundamentális elemzésre alapozta vagy a Wall Street-i elemzők becsléseire, hanem sokkal lazább kritériumokat vett figyelembe. Például hány celeb tweetel erről a kriptovalutáról, mennyire vicces, mennyire tűnik futurisztikusnak, stb.

A meggazdagodás érdekében úgy tűnik, hogy Contessoto kénytelen volt egy ilyen kockázatos lépésre elszánnia magát. Hiszen a 60 ezer dolláros éves fizetéséből nem tudna házat venni Los Angelesben. Egy átlagos ház ott megközelítőleg 1 millió dollárba kerül. Azonban annak ellenére, hogy a célját már elérte és Dogecoin milliomosként már simán vehetne egy házat, még nem váltotta készpénzre a DOGE-jait. Úgy gondolja ugyanis, hogy az ára még tovább fog emelkedni a jövőben és nem szeretne lemaradni róla amiatt, mert túl korán válik meg tőlük. Tervei szerint a jövő évben adja el a befektetése 10%-át.

Ez természetesen csak egy örömteli példa rá, hogy mit lehet elérni a kriptovaluta piacokon, de azért ne felejtsük el, az ilyen típusú stratégiák gyakrabban végződnek sírással, mint a fentihez hasonló hétköznapi sikertörténetben. Kutakodj, informálódj, építs saját stratégiát, hosszú távon kifizetődőbb, mint Wojak Contessoto barátunké.

A teljes történet a The New York Times-on olvasható.

Kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.