Hogyan szerezz ingyen bitcoint – jó tanácsok kezdőknek

Biztosan a te érdeklődésedet is felkeltették már azon weboldalak, ahol ingyen bitcoint kínálnak bárki számára. Zsákbamacskát nem árulunk, így azonnal elmondjuk, ingyen BTC bizony nincs. Habár némi zsebpénzre szert tehetsz nagy anyagi befektetés nélkül, szinte biztos, hogy nem ebből fogsz meggazdagodni. Sajnos rengeteg csaló próbál hasznot húzni már a kriptopiacon is, ezért légy óvatos és ne higgy az ismeretlen weboldalak, mézes-mázos ígéreteinek! De most nézzük, hogy milyen módszerekkel szerezhetsz ingyen bitcoint, ami azért nem teljesen ingyen van.

Ahol ingyen bitcoint szerezhetsz minden órában: bitcoin faucet (csap) oldalak

A BTC faucet (bitcoin csap) oldalak olyan webhelyek, ahol néhány percenként kis mennyiségű bitcoint osztanak ki. Gyakorlatilag egy PTC (pay-to-click) azaz fizetés a kattintásért üzlet, amely a következőképpen működik: a faucet oldal a látogatókat egy adott webhelyre irányítja azért, hogy különböző reklámok számára generáljon forgalmat. Ezért cserébe az oldal a hirdetésekből származó bevétele egy részét, jutalomként átadja a felhasználóknak. Ehhez természetesen le kell tiltanod a különböző reklámblokkoló alkalmazásokat és fel kell készülnöd arra, hogy hirdetések milliói fognak elárasztani. Pozitívum azonban, hogy az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módja a BTC keresésnek. Néhány centtől akár néhány dollárig is kereshetsz óránként. Egyetlen hátránya viszont az idő, hisz rengeteget vesz belőle igénybe. Döntsd el magad, hogy megéri-e az erőfeszítés vagy sem. A legismertebb és legnépszerűbb bitcoin faucet oldalak:

Használatukhoz viszont szükséged lesz egy bitcoin pénztárcára. Ha nem vagy tisztában a bitcoin tárcák működésével, kérjük olvasd el a következő cikkünk: Hogyan tároljuk a bitcoint?

Mikromunkák végzése

Mikromunkák elvégzésével vagy játékok teljesítésével is bitcoinhoz juthatsz. Például fejtörőket is megoldhatsz, némi bitcoinért cserébe. Játék közben jól szórakozhatsz, viszont hátránya az, hogy nagyon sok időt vesz ez is igénybe. Ha unatkozol és úgy gondolod, hogy valami hasznossal töltenéd el a szabadidődet, érdemes belevágni, hiszen némi extra satoshival gyarapíthatod pénztárcádat.

Dolgozz bitcoinért

Mint láthatod, ingyen semmi sincs. Sok időt és erőfeszítést igényel, akár csekély összegű bitcoint is beszerezni. Ha nincs kedved pár satoshiért élet-halál harcot vívni, próbáld meg a tehetségedet kamatoztatni és az azért járó fizetést, bitcoinban kérni. Abszolút működőképes ötlet, ha például szabadúszó vagy, de akár munkavállalóként is kérheted BTC-ben a fizetésed. Kérhetsz emellett bitcoin adományokat saját blogodon, weboldaladon vagy felajánlhatod szolgáltatásaid a kriptovállalkozások számára is. A következő oldalakon kereshetsz állást: Crypto.jobs, Crypto Jobs List, Cryptogrind, Jobs4Bitcoins.

Partnerprogramok

Ahhoz, hogy ingyenes BTC-hez juthass, csatlakozhatsz különböző közvetítőprogramokhoz is. Bár ez sok időt és energiát igényel, de ha elég elkötelezett vagy, még akár teljes fizetést vagy annál többet is kereshetsz. Számos bitcoin tőzsde (mint a Binance, Bitpanda, CEX, Coinbase, vagy a magyar Coinmixed) tárca (pl. Spectrocoin, Ledger, Abra) vagy más szolgáltatás (pl. Brave böngésző, Haas Online kereskedő bot, Cointracking portfóliókezelő, OrangeWebsite webtárhely szolgáltató) kínál partnerprogramot. Nem kell mást tenned, mint egy adott vállalkozás linkjét megosztani például Facebookon, hirdetési kampányt indítanod vagy figyelemfelkeltő videóblogot készítened. Ez a munka rendkívüli kreativitást igényel, ahol csak a képzeleted szabhat határt.

Természetesen még sok más alternatív módszer létezik, de azok tőkeigényesek. Például érdemes lehet kereskedni olyan felületeket használva, mint a Wirex, a Binance vagy BitMEX. Emellett megoldást kínálhat a bitcoin bányászat (Hashflare) vagy éppen a bitcoin kaszinó (a faucetek többsége egyben kaszinó) használata is, de ezek mind kockázatos tevékenységek, ezért óvatosan kell velük bánni. Már számtalan módon juthatunk bitcoinhoz, de mint az láthatod, a pénz nem terem magától. Ha figyelembe veszed a kicsi hasznot és a ráfordított időt, bizony egyik módszerrel sem juthatsz tényleg ingyen bitcoinhoz. Ha pedig jövedelmezőbb megoldást keresel, az bizony tőkét és megfelelő ismereteket igényel nemcsak a kriptovalutákról de a blokkláncról is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük