Hogyan tarts 17 millió dollárt egy svájci órán? Mutatjuk!

A luxus- és szuperkocsik szerelmeseinek nem kell bemutatni az ausztrál Supercar Blondie-t. YouTube csatornáján gyakran beszámol dubaji, monacói és más elit helyeken átélt elsősorban luxuskocsikhoz vagy épp forma 1-hez kapcsolódó élményeiről. Most épp egy 2200 bitcoint rejtő svájci óra jutott a markába.

Az Instagram számláján új videóval jelentkezett az inluenszer, ahol a svájci Franck Muller patinás óragyártó egyik kriptomilliomosoknak szánt óráját mutatta be. A Vanguard Encrypto óra különlegessége, hogy az óralapba egy QR kód is be van vésve, ami egy adott bitcoin tárca nyilvános kulcsát rejti. Mellette egy USB-n pedig ott figyel a tárca privát kulcsa is, ami voltaképp lehetővé teszi, hogy a bitcoinokat mozgatni is lehessen.

Aki egy ilyen óra vásárlásán agyal, az készüljön fel, hogy bitcoin rápakolása nélkül is le kell perkálnia legalább 60 000 dollárt a gyártónak és még sietnie is kell vele, mivel 500-nál több darabot nem terveznek készíteni a több mint 1100 alkatrészt tartalmazó mesterműből.

A Supercar Blondie kezébe került órán több mint 2200 bitcoin, azaz mintegy 17 millió dollár lapult.