Hogyan tudsz bitcoint keresni? Mikromunkák

Mialatt a kriptopénz ‘game changer’ technológiai innovációt jelent, melyben megvan a potenciál, hogy alapjaiban változtassa meg az értékhez fűződő viszonyunk, a kriptoközösség többsége nem akar mást, mint (kripto)pénzt keresni.

Az elmúlt 12 hónapban a kriptovaluta kereskedelem kifejezetten kockázatos szórakozássá vált, ezért alkalmakként bemutatunk számotokra pár olyan alternatívát, melyekkel bitcoint vagy alternatív koinokat tudtok keresni.

Az első részben megvizsgáljuk azokat a platformokat, melyekkel kis összegű kriptókat lehet keresni különböző feladatok (mikromunkák) teljesítéséért.

Mik azok a mikromukák?

Mikromunkáknak nevezzük azokat az apró, egyszerű elfoglaltságokat (elsősorban interneten végzett ‘gigeket’), amit bárki el tud végezni képzettség és szaktudás nélkül. Ilyen mikromunka lehet például egy piackutatásban való részvétel, egy reklám megtekintése, névajánlás, captcha kitöltés stb. A mikromunkák minőségének és formájának csak a megrendelő képzelete szab határt.

Az ilyen mikromunkák nem fizetnek túl sokat és ha mindez még euróban dollárban (pontosabban centekben) lennének elszámolva, akkor a kereset jelentős hányadát elvinnék a tranzakciós díjak. Pontosan ezért éri meg inkább kriptovalutában kifizetni, köszönhetően az utalások gyorsaságának és a minimális tranzakciós költségeknek.

Earn.com

A mikromunkák piacvezető szolgáltatója.

Az Earn elsősorban egy mobilos alkalmazás, elérhető Androidra és iOS-ra, mely segítségével a regisztrálók bitcoint kereshetnek apró feladatok teljesítésével vagy épp e-mailek megválaszolásával. A felhasználók ezek után eldönthetik, hogy megtartják a bitcoinjaikat vagy adományként szétosszák különféle jótékony szervezetek között.

A bitcoin csapokkal ellentétben az Earn kifejezetten jól fizet a feladatokért. Azokért a feladatokért, amit direkt a mobilra küldenek mind 1 és 5 dollár között fizet bitcoinban (280 – 1400 HUF között).

A feladatok közt szerepel például egy fehér könyv elolvasása, ICO telegram csoportba való belépés vagy feliratkozás egy hírlevélre, vagy épp egy blokklánc projekt kiértékelése.

Egy erre a célra fejlesztett listán lehet kiválasztani milyen típusú mikromunkák iránt érdeklődsz. Pillanatnyilag a munkák többsége “Get replies”-al kezdődik, azaz, ha ismersz CEO-kat, befektetőket, fejlesztőket stb. válaszoljanak az e-mailedre.

Az Earn a Coinbase felvásárlás eredményeképp kriptotőzsde-kompatibilis, azaz az integrált Coinbase tárca révén azonnal be is tudjátok váltani a kriptóitokat. Ha valaki úgy szeretné első bitcoinjait megkeresni, hogy mikromunkákat teljesít, akkor az Earn jó kiindulási lehetőség lehet.

Bituro

Egy kevésbé ismert, de mégis népszerű mikromunka platform a Bituro. Még 2015-ben alapították és elsősorban mobilos alkalmazás mely az Earn-hez hasonlóan apró feladatok teljesítéséért jutalmaz.

Ahhoz, hogy elkezdhessetek pontokat gyűjteni és azt bitcoinra váltani, le kell tölteni az Android vagy iOS alkalmazást, melyen keresztül ethert, bitcoint vagy ajándékkártyákat lehet vásárolni kérdőívek kitöltéséért, mobilos appok letöltéséért vagy videónézésért.

A Google Play áruházban 4.3-as értékelést gyűjtött az app az Apple áruházában pedig szintén a felhasználók többsége meg van elégedve az alkalmazással. Ezt mind figyelembe véve, itt sem jön gyorsan a szatosi: a felhasználóknak 3 rövid felmérést is ki kell tölteniük hogy körülbelül 300 forintnyi szatosit megkeressenek, tehát senki se gondoljon arra, hogy egyenes utat jelent a Gresham-palotába.

Bounty0X

Habár sokan temetik az ICO-kat, a tokenvadászat és az airdrop projektek kifejezetten jól futnak még (bár messze nem annyira jól mint 2017-ben). A Bounty0x egy ilyen airdropokat és ICO-hoz köthető kisebb-nagyobb munkákat listázó platform. Figyelem! A platform egyelőre csak Ethereum ERC20 tokeneket támogat és használatához MetaMask-ra van szükség.

A feladatok felettébb változatosak: legyen szó fordításról, reddit kampányban való részvételről, Telegram feliratkozásról, Twitter kampányról, cikkírásról stb. mindenki talál számára megfelelő tokenvadász programot. Ahogy a neve is mutatja, itt a kifizetések az adott ICO csapat tokenjében történnek, bár korábban már találtunk rajta etherben fizető projekteket is. A cikk írásakor legalább 30 aktív projektet listázott.

Megérik a mikromunkák?

Ahogy már korábban említettük, nem fogtok bitcoin milliomossá válni a mikromunka platformokon keresett szatosiból vagy tokenből. De segítségével egyenletesen csöpöghet egy kis bitcoin és token az e-tárcáinkba anélkül, hogy tőzsdén vásárolni vagy bányászni kellene azokat. Akinek van egy kis szabadideje, azoknak érdemes elszöszmötölni velük, de komolyabb bevételekre ne számítson senki se.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük