Bitcoin ingyen – avagy a kripto pénzcsapok

A kripto pénzcsapok – vagy ahogy gyakrabban fogsz vele találkozni faucet-ek – ingyen bitcoint (vagy altcoint adnak). Azért ez sincs teljesen ingyen, sőt, valójában fárasztó és még inkább borzasztóan unalmas tevékenység a kripto pénzcsapokból normális mennyiségű pénzt kiszedni, de azért nem lehetetlen, és ha nincs jobb dolgod szabadidődben, elütheted ezzel is, talán még egy kis pénz is áll a házhoz. Hozzátenném, hogy azért ha egy elavultnak számító bányászgéppel állsz neki bányászni, annál még pénzcsapokkal is több pénzt kereshetsz, ráadásul nem kockáztatsz vele túl sokat, legfeljebb ha már évek óta csinálod, és visszatekintesz a múltba, elszörnyülködsz rajta, hogy mivel töltötted a drága idődet 🙂 Én már elég régóta pénz-csapolok. Mert szeretek bitcoin kaszinózni. És mert ha a pénzcsapokban szerzett bitcoint eljátszom a kaszinókban, akkor az “nem olyan”, mintha azt a pénzt költeném el, amiért megdolgoztam (kevesebb lelkiismeretfurdalás 🙂 ) Nézzük hát most a pénzcsapok világát!

A pénzcsapok világa

A bitcoin pénzcsapok olyan internetes oldalak, ahol valamiért cserébe (általában elég megtekinteni egy weboldalt, amin rengeteg reklám van) bizonyos időközönként kaphatsz egy bizonyos mennyiségű bitcoint (vagy altcoint). Ezeknek az oldalaknak van néhány közös tulajdonsága, nézzük mik ezek:

  • A pénzcsap oldalakon általában reklámok/hirdetések vannak, és ezek megtekintéséért az adott oldal pénzt kap. Cserébe pedig a látogatókat bitcoinnal/altcoinnal jutalmazza. Mindenki nyer.
  • Ahhoz, hogy megkapjuk a coinjainkat, meg kell adnunk a bitcoin/altcoin címünket (komolyabb oldalakon esetleg regisztrálnunk is kell), majd pedig meg kell fejtenünk a captcha-t.
  • Az oldal ilyenkor vagy azonnal elküldi nekünk a nyert összeget, vagy még sokszor kell használnunk, amíg el nem érünk a számlánkon egy limitet, és csak az után fizetnek ki.
  • A pénzcsapokat változó időközönként vehetjük igénybe. Vannak naponta egyszer használható pénzcsapok (általában ezek fizetik a legmagasabb jutalmat), és vannak, amiket nagyon gyakran, akár 3-5 percenként is kikérhetünk.pénzcsapok
  • A kifizetés összege jellemzően elég alacsony, a legtöbb oldalon néhány 100 satoshi-ról van szó, de a legjobb oldalak sem fizetnek ki 2-3 ezer satoshinál többet (vagy csak nagyon ritkán fogsz ilyet találni).
  • A legtöbb oldal jutalmazza, ha meghívjuk a “barátainkat” is, hogy használják a pénzcsapot. Vagyis használhatunk egy úgy nevezet reflinket, amit reklámozhatunk az interneten, és ha valaki azzal a linkkel használja a pénzcsapot, akkor az ő kikérései után is kapunk néhány 10 százaléknyi jutalmat. Ha nagyon sok ilyen úgynevezett referralunk van (több száz) akkor már egész jól is jövedelmezhet egy pénzcsap (Bevalljuk töredelmesen, mi is sok reflinket használunk ui. kedves Olvasóink közvetlen támogatásán kívül ez az egyetlen bevételünk. Tehát ha netán regisztrálsz valahova és szeretnél minket támogatni, megkérünk, regisztrálj a mi linkjeinkkel 🙂 ).
  • A pénzcsapok jönnek-mennek. Viszonylag egyszerű ilyen szolgáltatást csinálni, és sokan csinálnak is. Viszont nem hirdetik meg megfelelően, vagy túl kevés ingyen pénzt adnak, vagy túl kényelmetlen a használatuk. Ezért a legtöbb pénzcsap megjelenik, majd néhány hónap után már el is tűnik a süllyesztőben. Azért van néhány kivétel is…

Buy Bitcoin at CEX.IO

“Nagy-múltú” pénzcsapok

A bitcoin világában ha egy oldal megér 2-3 évet, akkor már nagy múltúnak mondjuk. Itt tényleg minden borzasztó gyorsan változik. Ez a pénzcsapokra fokozottan igaz. Mégis van néhány kivétel. A Freebitcoin nevű oldal már 2013-ban is létezett, és a mai napig üzemel. Én is sokat használtam. Rendesen fizetnek, soha nem volt akadozás a szolgáltatásukban. Ráadásul még egy kockázós játékot is beintegráltak, vagyis azt a pénzt, amit kikértünk a pénzcsaptól, rögtön meg is többszörözhetjük (vagy elveszíthetjük). Ráadásul még reklámozhatunk is az oldalon -némi bitcoinért cserébe- mondjuk a saját bitcoinos oldalunkat. Régóta üzemel a testvéroldala is, a Freedogecoin, ami teljesen hasonlóan működik, mint az előbbi, csak itt dogecoint kapunk a megtekintéseinkért cserébe. Én 2014 tavasza óta használok pénzcsapokat. És nem sok oldalra emlékszem manapság, ami a nagy régiek közül megmaradt. De ez köztük van. Kezdetben Google hirdetéseket használtak, ma már saját bérelhető hirdetőfelületet használnak. A kifizetéseik összege változó, a bitcoin árfolyamától függ, úgyhogy a mostani, 300.000 Ft körüli bitcoin ár mellett tőlük sem fogunk túl sok ingyen pénzt kapni, de legalább biztosan megkapjuk. Ha valaha bárkinek is eszébe jutna, hogy egy sikeres pénzcsap weboldalt akar csinálni, akkor valószínűleg őket kellene leutánozni.

Mikrofizetés szolgáltatók

Ezek olyan szolgáltató oldalak, amiken keresztül a pénzcsap oldalak fizetni tudnak. Vannak pénzcsapok, amik közvetlenül fizetnek neked, mások viszont az ilyen szolgáltató oldalaknál nyitott számládra fizetnek, és ha ott elér egy bizonyos szintet az egyenleged (ezt sokszor akár te magad állíthatod, és pár 10, vagy 100 ezer satoshi szokott lenni) akkor kifizetnek. Ezek elég népszerűek voltak a közelmúltig. A legtöbb pénzcsap oldal ezeken keresztül fizetett. 2 nagy oldal volt a piacon, a faucetbox, és az epay. Ezen mikrofizetés szolgáltatók segítségével könnyű volt pénzcsapot integrálni a weboldalunkba, ráadásul a látogatóknak sem kellett külön minden pénzcsapnál beregisztrálni, egyszerűen csak a mikrofizetés szolgáltatónál vezetett számláján gyűlt a pénz, és időnként kikérte. Sajnos a microwallet még 2015/2016 fordulója környékén megszűnt. Az óta a pénzcsapok legjelentősebb hányada mögött a faucetbox áll. Vagyis csak állt, ugyanis ők is bejelentették, hogy január végén megszüntetik tevékenységüket, mivel nem sikerült nyereségesen működni. Nagy kérdés, hogy mi lesz ez után. Az epay átveszi a faucetbox szerepét? Esetleg megjelenik a piacon egy újabb játékos? Még nem lehet tudni. Mindenesetre az epay oldalán jó pár faucetet találhatunk (azért messze nem annyit, mint a faucetboxon, de ez lehet, hogy a közel jövőben meg fog változni).

Pénzcsapolás kaszinókkal

A faucet oldalak révén könnyen és gyorsan juthatunk kisebb összegű kripto-pénzekhez. De azért a pénzcsapolásnak létezik egy hatékonyabb formája is: a kaszinók. Egy magára valamit adó bitcoin/altcoin kaszinó  oldalon mindig vannak promóciók, és főleg pénzcsap.

Egyrészt pénzcsap segítségével kipróbálhatjuk a kaszinót (senki sem fog nagy mennyiségű bitcoint küldeni egy új kaszinó oldalnak, előbb szeretné kicsit kitapasztalni). Másrészt pedig kell valami azoknak is, akiknek nincs bitcoinjuk. Ez pénzkidobásnak tűnik, minek adna egy kaszinó ingyen pénzt azoknak, akik valószínűleg soha nem fognak nagyobb összeget betenni a kaszinóba, hogy aztán eljátszák? Egyszerűen csak azért, mert így sok ember lézeng a kaszinóban, és ez azt a hatást kelti, hogy a kaszinó nagyon népszerű, és valóban azzá is válik. A pénzcsapban kifizetett összegek miatt nem fog összeroppanni a kaszinó, ráadásul a csapból gyűjtögető emberek is megunják egy idő után a gyűjtögetést. Ha összejön egy nagyobb összeg, nekiállnak játszani. És idővel veszítenek. Egyes kaszinók jutalmazzák, ha sokat játszunk. Minél több pénzt teszünk fel a kaszinóban, annál magasabb szintű pénzcsapot kapunk. Kezdetben mondjuk 2-300 satoshit, néhány bitcoinnyi összjáték (wager) után viszont már mondjuk 2-3 ezer satoshi is lehet a pénzcsapunk, amit néhány percenként ki is kérhetünk. Persze ezt csak akkor tudjuk kivenni az oldalról, ha játszunk is vele, és nyerünk, de ez egy sokkal szórakoztatóbb módja a pénzcsapolásnak.

A bitcoin pénzcsapolás nem túl izgalmas, de ha kitartóan csinálod, összegyűjthetsz belőle némi induló tőkét. Ezt pedig befektetheted egy bitcoin kaszinóba, vagy tőzsdézhetsz vele a bitcoin pénzváltóknál, esetleg vásárolhatsz belőle egy USB bányászgépet. A pénzcsap oldalak nagyon gyakran cserélődnek, de könnyen találhatsz újakat. Csak írd be a keresőbe, hogy bitcoin faucet, és máris százával jönnek a találatok. Érdemes összeállítanod egy saját listát a kedvenc oldalaidról, mert még ma is lehet hébe-hóba találni oldalakat, amik tűrhetően fizetnek.

Richard

"Wanna go back to 2008"

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.