Hogyan változtatja meg a blockchain az online szerencsejátékot?

A szerencsejáték évezredek óta az emberiség “hű társa”, de csak az utóbbi 1-2 évtizedben tapasztalhatunk itt igazán komoly változásokat. A technológiai fejlődések köszönhetően a kaszinókat ma már online is serényen látogatjuk, a játékipar egyre szebb és szórakoztatóbb szerencsejátékokat fejleszt, a nyeremények határa pedig lassan tényleg csak a csillagos ég.

Mindez úgy ment végbe pár év alatt, hogy az olyan technológiák, mint a blockchain vagy az AI még csak gyerekcipőben járnak. Deli Péter, az online kaszinójátékok szakértője elmondja, hogy mi a jövő: lássuk, mi is a blockchain szerencsejáték!

Forrás: Freepik

Néhány szó a blockchain technológiáról

Biztosan te is hallottál már a blockchainről, magyarul blokkláncról. Ezt a modern technológiát főleg a különféle kriptovaluták, például a Bitcoin használata során alkalmazzák. A blockchain nagyon leegyszerűsítve tulajdonképpen egy adatbázis, amiben információt találhatsz arról, hogy a különféle kriptovaluták előállítása során milyen tranzakciók történtek meg.

Ezt minden egyes folyamatban résztvevő személy látja, így a kriptovaluták előállítása átlátható lesz. Ennek segítségével a kiszűrhetőek a különféle visszaélések és csalások is. Azonban a blockchain technológiát azonban ma már nemcsak a kriptovaluták előállításánál alkalmazzák, nagyvállalatok és befektetők hada próbálja beépíteni ezt működésébe.

Szerencsejáték kriptovalutával egy online kaszinóban

A blockchain technológia már a közeli jövőben is komolyan befolyásolni fogja az online szerencsejáték működését. Ennek jeleit már napjainkban is tapasztalhatjuk, elég ha csak azt nézzük, hogy hány kaszinóban használhatjuk már kriptodeviza-számlánkat. Sőt, számos olyan kaszinó is elérhető már, ahol kifejezetten kriptovalutában játszhatunk! – nevezi meg az egyik legnagyobb újítást Deli Péter, aki a kaszinok.online oldal főszerkesztőjeként is dolgozik.

Lassan a legnagyobb online kaszinók is teret fognak biztosítani a Bitcoin és társai számára, ami együtt jár ezen online pénzek népszerűségének növekedésével. A szerencsejáték kriptovautával számos előnyt hordoz magában.

  • gyakorlatilag teljes anonimitást biztosít a játékos számára,
  • az online műveletek miatt nagyon gyors az egyenlegek feltöltése, sőt a nyeremények kifizetése is,
  • nem számítanak fel banki kezelési költséget a kriptovaluták mozgatásakor, így a tranzakciók olcsóbbak és átláthatóak.

Érdemes azonban nyomon követni kriptovalutánk értékét, ami rövid idő alatt akár drasztikusan is megváltozhat – figyelmeztet az egyik legnagyobb Bitcoinról szóló online magazin cikke.

Villámgyors tranzakciók

Minden tapasztalt szerencsejátékos találkozott már azzal, hogy egy-egy nyereményre elég gyorsan szüksége lett volna, de az elhúzódó kaszinós és banki ellenőrzési folyamatok miatt nem jutott hozzá időben a pénzéhez. Ez elég frusztráló érzés, amire a kriptovalutát alkalmazó kaszinók megoldást kínálnak!

Deli Péter szerint a blockchain technológia egyik legnagyobb előnye, hogy minden tranzakció online módszerek alkalmazásával történik, így gyakorlatilag azonnal hozzájuthatunk a nyereményhez. Ráadásul a módszer elterjedése a jelenlegi piaci szereplőket is folyamatos fejlődésre ösztönzi majd.

A kriptovaluták használata mellett azonban ez a technológia más pozitív változásokat is előidézhet az online szerencsejátékok piacán.

Függetlenül attól, hogy az általunk választott kaszinó kriptovalutákat kínál-e, ne feledkezzünk el a biztonságos játékról. A legfontosabb – soha ne lépjük túl a költségvetésünket és ha kell, alkalmazzunk önkorlátozó szabályokat. Érdemes felhasználni olyan szakértők véleményét, akitől megtudhatjuk, hogy az adott szerencsejátékos oldal megbízható-e.

Tényleg tisztességesebbek a Bitcoin kaszinók?

A legtöbb online szerencsejáték-iparral foglalkozó oldal kiemelt figyelmet fordít arra, hogy felhasználóit biztosítsa a fair és szabályszerű működésről. Ennek eszköze, hogy minderről információkat tesznek közzé, illetve megjelölik az őket ellenőrző hatóságokat. De mégis, elegendő biztosíték ez ma már? Vajon hány felhasználó ellenőrizte le igazából ezeket az információkat?

Ha jobban belegondolunk, az egyszeri felhasználó számára igazából semmi sem garantálja, hogy az online kaszinók törvényesen és szabályosan működnek a mindennapokban. Szinte majdnem minden játékban a számítógép, tehát igazából a kaszinó ellen küzd a játékos, legyen szó egy nyerőgépes játékról, a pókerről vagy éppen a klasszikus rulett játékokról. Emiatt számos játékosban felmerülhet a félelem, hogy az online játék során akár csalás áldozatai is válhatunk.

Deli Péter szerint erre a problémára is választ kínálnak a nemrég berobbant, blockchain rendszert kínáló kaszinók. Ezek működése alapjaiban eltér a hagyományos online kaszinóktól. Ezek használata során:

  • csökken a kaszinó játékossal szembeni előnye,
  • sőt, akár az is előfordulhat, hogy a játékosok a “ház” ellen nem, csak egymással játszhatnak.

Ezzel a blockchain szerencsejátékot biztosító kaszinók kifejezett versenyelőnyhöz juthatnak a hagyományos kaszinókkal szemben, mivel működésük átláthatóbb és kedvezőbb is a felhasználók számára. Gondoljunk csak bele a következő példába: még a legnépszerűbb nyerőgépes játékok esetében sem magasabb az RTP, azaz a játékoshoz történő pénz-visszatérítési 96-97%-nál, a blokklánc technológia esetében ez gyakorlatilag 100% is lehet!

Hogy mire kell figyelni egy kriptovalutát elfogadó kaszinónál, azt érdemes áttekinteni ezen a oldalon.

Forrás: Freepik

A tudatosság továbbra is fontos

A blokkláncok előnyeinek kihasználása a jövő a jelenben. A kriptovaluták elterjedésével számíthatunk arra, hogy a blockchaint alkalmazó online kaszinók egyre nagyobb szeletet fognak kiharapni a szerencsejáték piacából. Ráadásul manapság mindennél biztonságosabb, ha otthon maradunk és kipróbáljuk az online lehetőségeket.

Emellett azon felhasználók számára, akik tudatosan használják a szerencsejáték oldalakat, egyre fontosabb lesz, hogy a kaszinók a tisztességes működést a felhasználók számára átláthatóbban, visszakövethető módon, modern módszerek segítségével igazolják.

Összegzés

A blockchain technológia egyértelműen a fejlődés egyik legfontosabb iránya az online szerencsejátékok világában. A nyereséges és biztonságos működéshez azonban a játékosok együttműködésére is szükség van.