Hogyan védjük meg magunkat a piszkos, szennyes fiat bankjegyektől?

Napvilágot láttak már olyan hírek is, hogy a kínaiak fertőtlenítik a kínai jüan bankjegyeket azért, hogy elpusztítsák a pénzjegyeken található koronavírust. A bankjegyeken rengeteg vírus és kórokozó tenyészhet ideig-óráig, és forgalomban levő bankjegyek könnyen terjesztik is ezeket.

Egy korábbi amerikai kutatás azt is kimutatta, hogy a legtöbb dollár bankjegy nyomokban kokaint tartalmaz. Tehát ezek a bankjegyek és érmék rengeteg fertőzésforrást, vírust, baktériumot hordozhatnak, mi mégis tudunk tenni ellene, hogy meggátoljuk a továbbterjedését.

Kézi tisztítás

Az egyik leghatásosabb módja annak, hogy megöljük ezeket a kórokozókat, ha kemény sörtéjű kefével és fertőtlenítő szerrel megtisztítjuk ezek felületét. A bankjegyeken olykor több a szennyező anyag, mint a vécécsészében. Persze vigyáznunk kell arra, hogy ne használjunk erős fehérítőszereket, mert ezek könnyen kiszívhatják a bankjegyek színét. De más tisztítószerrel legalább kórokozómentessé tudjuk tenni a bankjegyeket és pénzérméket.

Hőkezelés a bankjegyeken

A hő az egyik legjobb kórokozó pusztító eszköz. Elpusztítja a baktériumokat a konyhában, a főzőlapon, így tisztán tartja a területet, ahol az ételeinket készítjük. Mivel azonban nincs egyértelmű utasítás sehol sem az interneten arra, hogy hogyan kellene hőkezelni a bankjegyeket, így kísérletezésbe kell kezdenünk.

Egy jó steaket körülbelül 62.8 Celsius fokon kell sütni, a marhát és a sertést 71.1 fokon kell sütni, míg a csirke és a pulykahúsnak 73.9 Celsius fok ajánlott.

Mivel a fiat sokkal kevésbé higiénikus, mint a hústermékek, ezért a bankjegyekhez ezeknél magasabb hőfok ajánlott. Tegyük be a pénzt a sütőbe, és magas hőfokon süssük addig, míg a bankjegyek széle barnulni nem kezd. Viszont mint az ételek esetében, itt is ügyelni kell rá, hogy folyamatosan figyeljük, nehogy odaégjen. Mert ekkor nagy kockázatot futunk, hogy a pénzük könnyen füstté válik.

Mosás

A fiatpénzeknek és a pénzmosásnak már nagyon hosszú közös történelme van. Miért nem építünk akkor erre, és használjuk a mosógépünket a pénzmosásra. A pontos mosóprogramot annak fényében válaszd ki, hogy polimer alapú vagy gyapjú alapú pénzjegyet használsz. Viszont minden esetben ajánljuk, hogy a pénzt benn a lakásban szárítsd, ne teregesd ki az udvaron. Nehogy a szomszédok ’véletlenül’ összekeverjék a saját ruháikkal. Természetesen, hogy szabályos legyen a bankjegy, itt is élére kell vasalni a bankjegyeket, mert akkor mutat csak jól a zsebünkben.

bankjegy

Mikrohullámú

Az is köztudott tény, hogy a mikrohullámok megölik a vírusokat. Beszélnek arról is, hogy néhány bankjegy tartalmazhat fémcsíkokat, ami miatt felrobbanhatnak a pénzjegyek a mikrohullámú sütőben. Viszont egy kísérletet megér, hogy betegyük a bankjegyet a mikróba. Hamar rájössz, hogy a kísérlet sikeres lesz-e. Ha nem hallasz robbanást a mikró tipikus DING jelzése előtt, akkor a vírusölés sikeres volt.

Védőöltözék

Ha mostanában fiatpénzt fogsz kapni, vagy neked kell adni valakinek, erősen ajánlott védőöltözetet felvenni. De legalább egy gázmaszkot biztosan fel kell tenni. Valószínűleg a rendőrségnek rögtön feltűnne ha a Totál szívás Walter White féle sárga szerkót vennél fel, és úgy lépnél be egy szupermarketbe. De ne feledd el, ebben az esetben is maradj mindig illedelmes és köszönj szépen mindenkinek előre.

Ahogy láthatod, rengeteg módszer létezik, hogy megvédd magad a fertőzésektől, ha a fiatpénzt használsz. De a végére adjuk a tuti tippet. Válts inkább Bitcoinra, és hagyd a fenébe a készpénzt.