Hol lesznek a kriptopénzek 20 év múlva? – szakértők nyilatkoztak a Forbesnak

Bitcoin, ethereum, ripple, litecoin és a többiek mind-mind jelentős árfolyam ingadozáson mentek keresztül az utóbbi hetekben, hónapokban és az egész 2017 év során. De ha egy kicsit előrébb tekintünk a jövőben, vajon hol lesznek a kriptopénzek 20 év múlva? A Forbes szakértőket kérdezett a témában.

A spekulánsok mindenhol ott vannak

Spekulánsok a kriptopénz piaconAz utóbbi hetek és hónap árfolyam mozgásai leginkább a piacon tevékenykedő spekulánsoknak köszönhetők, akik rövid idő alatt megfelelő pozíciókat felvéve minden bizonnyal sokszorosát keresték a befektetett tőkéjüknek. Azonban nem lehet folyamatosan pozitívban zárni mindig minden egyes pozíciót, így fordulhatott elő sokaknál, hogy amilyen könnyen megduplázták kriptopénz befektetéseiket, olyan gyorsan veszthették el sokszorosát a tőkéjüknek.

A kérdés azonban sokakban felmerül, hogy ha egy kicsit elvonatkoztatunk a jelenlegi piaci környezettől és a jövőbe tekintünk, érdekes kérdés, hogy vajon hol lesznek a kriptopénzek több évtized múlva.

Kriptopénzek 20 év múlva

A Forbes több szakértőt is megkérdezett a kriptopénzek jövőjét illetően.

Jason Labrun, a Labrum Wealth Management eszközkezelő alapítójának nincs kristálygömb a birtokában.

„Sajnos jelenleg minden ami a bitcoin jövőjéhez kapcsolódik a spekulációra alapul. Ijesztő egy átlag vásároló technikai tudása a bitcoinról. Sokan csak annyit látnak, hogy ez egy olyan termék, aminek az értéke sokat emelkedik, vannak akik csak ennyit tudnak az egészről.”

Labrum hozzátette, hogy pont a spekuláció miatt nem látja a kriptopénzek jövőjét.

„Érdekes lesz visszanézni azokat a beszélgetéseket, melyeket most folytatunk a témában. Addigra, lehet, hogy a kriptopénzek a mindennapok részévé válik, de az is lehet mindenki elfeledkezik róla.”

Matthew Schutte, a Holo kommunikáció igazgatója pesszimistán látja a jelenlegi kriptopénzek helyzetét, de úgy gondolja, a blokklánc technológiában még nagy lehetőségek rejlenek..

„2038-ra az euró, a dollár és a nemzeti devizák mind el fognak tűnni, ugyanúgy, mint a bitcoin és a kriptopénzek jelenlegi generációja. Azonban ezeket nem egyetlen kriptopénz fogja leváltani, hanem egy teljesen új ökoszisztéma, mely a blokklánc technológiára épül. Bevonva az egyének, intézményeket és közösségeket egyaránt a rendszerbe.”

Blokklánc banki szakértő

A világgazdasági fórumon kapcsán az AKQA digitális média ügynökség megjelentett pár vizualizációt arról, hogy milyen munkák lesznek a jövőben, melyekről, ma még álmodni sem tudunk. Ezek között pedig szerepel a blokklánc banki szakértő is.

Egyértelműen tehát a szakértők sem tudnak nyilatkozni a kriptopénzek jövőjét illetően, de egy dolog biztos, a jelenlegi kriptopénz piac inkább a spekulánsoknak kedvez, mint a befektetőknek.