A holland Domino’s Pizza dolgozói már bitcoinban is kaphatják a fizetésüket

A holland Domino’s Pizza franchise 16 üzletében a dolgozók akár már bitcoinban is kaphatják a havi bérük minimálbér feletti részét.

Az Immensus Holding 16 Domino’s Pizza üzletet működtet a Hollandiában összesen bejegyzett 270-ből. A közleményük értelmében a náluk dolgozók a holland megkövetelt minimálbéren túli havi bérkifizetésüket bitcoinban is kérhetik. Az utalásaikat a BTC Direct nevű holland székhelyű utalási processzor fogja feldolgozni. Az Immensus Holding körülbelül 1000 főt foglalkoztat.

“Egy modern vállalat vagyunk és sok fiatal alkalmazottat foglalkoztatunk,” írja a közleményben az Immensus társtulajdonos,  Jonathan Gurevich. “Többször hallottuk a dolgozókat bitcoinról beszélni és szeretnénk felajánlani neki, hogy birtokolhassák a kriptovalutát.”

A holland törvények értelmében a munkaadók a minimálbér szintjéig euróban kell fizessék a dolgozóikat, aminek mértéke függ az alkalmazott életkorától és a ledolgozott óraszámtól. A Domino’s Pizza 15-18 éves alkalmazottai általában többet keresnek mint a minimálbér, tehát jogosultak a minimálbér fölötti bitcoin juttatásra.

Talán nem véletlen hogy az Immensus épp ma jelentette be a hírt, a Bitcoin Pizza Napjának 11. évfordulóján.

“A havi bitcoin jövedelem hasonlít a dollárköltség-átlagolás befektetési stratégiához,” magyarázta a BTC Direct-tól Jerrymie Marcus. “Tehát az előnyei megegyeznek, nem kell a piacon lenned és jól időzítened mialatt hosszú távon kiiktatod a rövid- és középtávú volatilitást. Voltaképp az egyik legjobb megoldás a dolgozóknak, mert automatikusan értéket mentenek egy folyamatosan emelkedő eszközbe.”

(Forrás: Yahoo Finance)