Hollandia a kriptók iránt leginkább érdeklődő ország Európában

Szlovénia és Svájc a második és a harmadik helyen áll, míg a DOGE a második legkedveltebb kriptó a régióban, az ETH-t a negyedik helyre szorítva.

A kriptóval kapcsolatos internetes keresések száma alapján a Dua Crypto európai kriptoindexe szerint Hollandia lett a 46 európai ország közül a legérdeklődőbb a kriptopénzek iránt.

A tulipánok országát Szlovénia és Svájc követi, míg az Egyesült Királyság a 11. helyen végzett a Dua Crypto adatai szerint. A tanulmány azt is jelezte, hogy a 46 országból 35 országban a bitcoin (BTC) volt a legkedveltebb kriptopénz. A dogecoin (DOGE) lett a második, míg az Ethereum (ETH) a negyedik helyre csúszott le.

A tanulmány több mint 40 millió, 46 európai országból érkező Google-keresést értékelt. A lekérdezéseket a 191 legfontosabb kriptóval kapcsolatos kulcsszó alapján szűrték, hogy kiszámítsák az egyes nemzetek kriptokíváncsiságát.

A több mint 2 millió keresési lekérdezést regisztráló Hollandia az első helyen állt 0,13 kereséssel egy főre vetítve. A második helyen Szlovénia következik 0,12 kereséssel.

Bár a harmadik helyet szerezte meg, Svájc egy főre jutó keresése 0,08 volt, ami jelentős lemaradást jelent Szlovéniához képest.

A lista utolsó három helyét Fehéroroszország, Moldova és Oroszország foglalja el 0,008, 0,0069, illetve 0,005 egy főre jutó kereséssel. Koszovó, Monaco és Vatikán esetében nem találtak értékelhető adatot, így ezek az országok a lista 44., 45. és 46. helyén állnak.

Dogecoin: a második legkedveltebb kriptó

A tanulmány a BTC dominanciáját mutatta a régióban, mivel a vizsgálatba bevont 46 országból 35-ben ez lett a legkedveltebb kriptó.

A tanulmány szerint Írország, Észtország, Litvánia, Lettország, Görögország, Románia és Moldova a DOGE-t preferálta a BTC-vel szemben, míg Andorra a PancakeSwapot (CAKE).

Összességében a DOGE lett Európa második legkedveltebb kriptója, a Shiba Inu (SHIB) pedig a harmadik helyen végzett.

A Cardano (ADA), a Terra Classic (LUNC), az Axie Infinity (AXIE) és a Stellar (XLM) szintén felkerült a listára, mint Hollandia, Izland, Andorra és San Marino harmadik kedvenc kriptovalutája.