Újabb rejtélyes haláleset a kriptotérben – a token alapítója bűncselekmény áldozata lett

Dr. John Forsyth holttestét egyhetes keresést követően találták meg, de a rendőrségi jelentés szerint nincsenek jelei annak, hogy bűncselekmény áldozata lett volna.

Az ONFO coin nevű, ajánlásokon alapuló kriptoprojekt társalapítóját egy héttel eltűnése után találták meg holtan lőtt sebbel. Bár a rendőrség jelenleg nem gyanakszik bűncselekményre.

Dr. John Forsyth kripto szószóló és baleseti sebészorvos eltűnését a hozzátartozók jelentették be, miután május 21-én nem jelent meg a műszakjában a Missouri államban található cassville-i Mercy kórházban. A családja nem sokkal később felhívást tett közzé a közösségi médiában, és a keresésben kértek segítséget.

Az eltűnés után az öccse, Richard Forsyth azt nyilatkozta a sajtónak, hogy John Forsyth nem szokott kihagyni egy műszakot sem, így ez “azonnal piros zászlót jelentett neki”.

ONFO

Mi történhetett a ONFO coin alapítójával?

A hatóságok május 28-án találták meg Forsyth autóját, amely kevesebb mint egy mérföldre parkolt a kórháztól. A lezáratlan járműben megtalálták Forsyth pénztárcáját, útlevelét, laptopját és munkahelyi aktatáskáját. A testvére hozzátette: “a mobiltelefonjai is az autóban voltak, ami szintén nagyon szokatlan, mert mindig nála volt a mobilja”.

John Forsyth holttestét végül május 30-án találták meg, körülbelül egy órányi autóútra délre attól a helytől, ahol utoljára látták. A rendőrség lőtt sebeket talált a holttesten, azonban szerintük nem voltak idegenkezűségnek nyomai.

A 49 éves férfi 2020-ban alapította az ONFO coint testvérével, Richarddal. A kriptoprojekt állítólag lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tokeneket keressenek azzal, hogy másokat a platformra irányítanak, amit “hálózati bányászatnak” neveztek.

Az ONFO azzal népszerűsítette magát, hogy az amerikai dollár pusztulását ábrázolta olyan videókon keresztül, mint például a “THE U S DOLLAR IS DOOMED“, amely 2021-ben került fel a YouTube-ra. Egy éve azonban már nem kerültek fel új videók.

2020-ban a Forbes “Bitcoin-milliomosnak” nevezte John Forsythot, aki egyetemi hallgatóként matematikát tanult, és aki korán megismerkedett a Bitcoin és a blokklánc-technológiával.

Forsyth halálesete tehát csatlakozik azon szomorú esetek közé, amikor kriptopártolók és különféle kriptoprojekt alapítók haltak meg rejtélyes körülmények között.

Idén áprilisban a Cash App megalkotója és a Square korábbi technológiai vezetője, Bob Lee késeléses támadásban vesztette életét. A hatóságok április 13-án letartóztattak egy gyanúsított, de a támadás indítékáról nem nyilatkoztak.