Jack Dorsey alkalmazása, a Cash App sikeresen integrálta a Lightning Networköt

A Block platformjának, a Cash Appnak a felhasználói új szolgáltatással gazdagodtak a cég által, ugyanis lehetővé vált számukra, hogy azonnali és ingyenes bitcoin utalásokat vigyenek véghez a Lightning Networkön keresztül.

A bitcoin második rétegű protokolljának az integrálását a gyorsabb és olcsóbb tranzakciókhoz a Lightning Develoment Kit tette lehetővé. A fejlesztés egy nyílt forráskódú projekt, amelyet a Block tulajdonában levő másik vállalat, a Spiral alkotott meg. A Spiralról elmondható, hogy függetlenül működik az anyavállalattól, és még a Block vezérigazgatója, Dorsey is kevés közvetlen irányítással rendelkezik felette. Ebből kifolyólag az önvezető fejlesztők, tervezők és projektmenedzserek csoportja együtt dolgozik a bitcoin elterjedésének előmozdításán.

A Lightning Development Kitet illetően egy rugalmas Lightning implementációról beszélhetünk. Olyan fejlesztők számára készült, akik súrlódásmentesen szeretnék integrálni a BTC Lightning hálózatát alkalmazásaikba. A program úgy teszi ezt lehetővé, hogy elvonatkoztat a Lightning bonyolultságától, ezzel lehetővé téve a fejlesztők számára, hogy könnyebben és gyorsabban beillesszék a hálózatot applikációikba.

Amióta szeptemberben Salvador hivatalos fizetőeszközévé tette a bitcoint, a Lightning elfogadottsága az egekbe szökött. Annak ellenére, hogy a kritikusok azzal támadják a Bitcoint, hogy az alapréteg lassúsága miatt nem megfelelő csereeszköznek, a Lightning lehetővé teszi, hogy a legkisebb tranzakciókat bonyolítsa le akár ingyen is.

Ezentúl minden Cash App felhasználó használhatja a Lightningot, hogy azonnal és díjmentesen küldjön kis összegű fizetéseket. Azonban eddig úgy tűnik, hogy csak küldeni tudja a Lightning tranzakciókat, fogadni még nem, de remélhetőleg ez hamar megváltozik.