Hopp egy dömp! 25%-os leárazás az OMG tokenen egy airdrop után

Az Ethereum blokkláncon futó OmiseGo OMG token 25% százalékot esett a minap az ázsia kereskedési órákban és jelenleg 12.98 dolláron kereskedik. Az OMG egy második rétegű Ethereum skálázási protokoll olcsóbb és gyorsabb tranzakciókat kínálva.

Csütörtökön egyébként már lehetett számítani mozgolódásra az árfolyam terén, mert az IntoTheBlock tőzsdékre beáramló OMG tokenadatai alapján hathavi csúcsot ütött meg, 6.15 millió tőzsdékre utalt OMG tokennel, és a hajnali dömp után egyértelmű már, hogy milyen céllal kötött ki a token a tőzsdéken.

De még így sincs miért panaszkodniuk az OMG tulajdonosoknak, hiszen az árfolyam az év eleje óta folyamatosan emelkedik. A január elseji nyitóárfolyama 2.47$ volt, ami durván ~500 százalékos emelkedést jelent 11 hónap alatt. Az egyetlen probléma, hogy a friss dömppel az 50 napos mozgóátlag alá esett az árfolyam, ami további eladói nyomást is jelenthet az OMGUSD páron.

És hogy mi áll az eladási hullám mögött? Külföldi portálok tudósítása szerint a tőzsdei OMG beáramlás a BOBA hálózat bejelentésének idején gyorsult fel, ami egy újabb második rétegű blockchain termék és az OMG hálózattal partnerségben – pontosabban az OMG mögött álló Enya fejlesztőtársasággal közösen – fejlesztik. A Boba a Twitterére kirakott egy posztot, amely az OMG tulajdonosok Ethereum tárcáit listázza, és tárcák jogosultak a Boba hálózat BOBA tokenjére a november 12-ei rögzített tárcaegyenlegük szerint.

A Boba hálózat a honlapjuk szerint egy újabb második rétegú protokoll lesz, ami olcsóbb gas díjakat, magasabb biztonságot és gyorsaságot fog kínálni az Ethereumon, a token maga stakelhető és egyfajta irányítási tokenként fog funkcionálni.

Az OMG árfolyam elmúlt hónapokban tapasztalt emelkedéséhez hozzájárulhatott a BOBA airdrop bejelentés, hiszen az airdrop (értsd: ingyentoken) sok új befektetőt vonzhatott az OMG piacokra, akik fokozatosan srófolták fel az árat egészen a ma hajnali OMG egyenleg rögzítésig, akik aztán innentől elengedték az árfolyamot és extrában szépen kereshettek a hónapokban tapasztalt OMG árfolyam emelkedésen is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.