Hotel, repjegy, nyaralás: mindenért fizethetünk már bitcoinnal az Expediával partnerségre lépő Travalán

Bár idén nyáron lehet, hogy sokan inkább a Balaton-parton lángosozva képzelik el a nyaralást, azért a frissen megnyitott határok arra is biztosítanak lehetőséget, hogy kicsit messzebbre merészkedjünk egy kis kikapcsolódásra. A Travala új partnerkapcsolata az Expediával pedig azt jelenti, hogy most 700 ezer új szállást foglalhatunk le kedvenc kriptopénzeinkkel a hotel és repjegy foglalási oldalon.

A turizmus megsínylette a járványt, de a Travala határozott lépésekkel halad előre a hotel és repjegy ajánlataival

Bár a turizmus 2020-as éve brutális veszteségeket lát világszerte, azért vannak még bőven jó hírek is a vendéglátásban is – főleg, ha a kriptós oldalakat figyeljük. A Travala.com kripto utazási oldal ugyanis most jelentette be, hogy a népszerű Expedia online utazási irodával közös partnerkapcsolata alapján 700 ezer új szálláshelyet ad az oldal kínálatához. A korábban 230 országban nagyjából 2 millió szálláshelyet felvonultató Travalának ez jelentős löketet adhat, bár a terveik még ennél is nagyobbak a jövőre nézve, mind repjegy, mind hotelek szempontjából.

A partnerkapcsolat részeként az Expedia hozzáférést biztosít majd a Travala számára a foglalási interfészéhez, a felhasználók így ezen keresztül tudják elérni az Expedia ajánlatait. Az partnerkapcsolat határozottan gyümölcsöző együttműködés lehet mindkét fél számára: a Travala kriptó fizetési rendszerei az Expedia ajánlataival kombinálva rengeteg embert elérhetnek. Az Expedia már 2018-ban is próbálkozott a bitcoinos fizetési rendszer bevezetésével, azonban akkor a projekt végül elvetésre került az online utazási irodánál.

Hotel, repjegy, nyaralás: mindenért fizethetünk már bitcoinnal a gyorsan növekvő Travala oldalán

A Travala eddig is meglehetősen jól teljesített a vírus ellenére. Tavaly novemberben már a Booking.com-mal is hasonló partnerkapcsolatot alakítottak ki; akkor több mint 90 ezer új szálláslehetőséggel gazdagították az oldal ajánlatait. Májusban pedig a szolgáltatásaikat szélesítették, amikor a kriptó repjegy foglalási platformmal, a TravelByBittel egyesültek, így ma már a hotelek és egyéb szálláshelyek mellett repjegyeket is tudunk foglalni a kriptós oldalon.

Az oldal egyébként nem csak kriptopénzeket fogad el fizetési lehetőségként, hanem bank- és hitelkártyás opciója is van, azonban a foglalások oroszlánrésze kriptopénzekben történik. A bitcoin mellett altcoinokból is jelentős felhozatala van az oldalnak, illetve saját AVA nevű tokenje is egyre népszerűbb a foglalások során.