Szerezz pénzt captcha ellenőrzéssel: HUMAN, az automatizált az emberi feladatok applikációja

A HUMAN Protocol nevű projekt, amely az emberi munka számszerűsítésére, rendszerezésére és kompenzálására törekszik, elindította HUMAN alkalmazását – egy webalapú platformot, amely lehetővé teszi az adatcímkézési feladatok elvégzését, amivel akár pénzt is lehet keresni.

A szingapúri székhelyű alapítvány közleménye szerint az alkalmazás jelenti az utat az automatizált emberi munkához. Az alkalmazást már kiadták béta módban, teljesen működőképes, és már 200 000 felhasználója van.

Mi az HUMAN?

Először is felmerül a kérdés, mi is az HUMAN, és hogyan működik? A 2017-ben alapított HUMAN Protocol javítja az emberi együttműködést a gépi megértés javításával. Egyszerűen fogalmazva, az emberi feladatok automatizálását szolgálja.

Egy jó példa az alkalmatózhatóságára a hCaptcha. Ez egy ellenőrző webalkalmazás, amelynél az emberek pont a HUMAN-t használják. A HUMAN Protocol felgyorsítja és automatizálja a hCaptcha ellenőrzésének folyamatát.

A fejlesztés célja, a Google reCAPTCHA dominanciájának letörése egy adatvédelmi központú alternatívával. És a HUMAN eddig jó munkát végzett. A hCatpcha integrálva lett már a Cloudflare-nél is 2020 áprilisában, és jelenleg ez a második leggyakrabban használt CAPTCHA a Google reCAPTCHA-ja után.

Szerezz jutalmakat a feladatok megoldásáért

Amióta az internet létezik, azóta fennáll az igény arra, hogy mikro feladatokkal, mint például a captcha megoldással az emberek jövedelmet tudjanak szerezni.

A HUMAN alkalmazása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tokeneket szerezzenek az adatcímkézési feladatok elvégzéséért. Az alkalmazás az Ethereum és Polygon hálózatokon fut, de más nagyobb blokkláncok támogatásán dolgoznak.

Amikor a felhasználók olyan feladatokat hajtanak végre, mint például a hCaptcha adatainak átszűrése az alkalmazáson keresztül, jutalmaikat a Polygon hálózaton keresztül dolgozzák fel. A Polygon, az Ethereum 2. rétegű protokollja az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet kelt. A HUMAN natív tokenje, a HMT ma 0,75 dollárt ér a CoinGecko adatai szerint.

Harjyot Singh, a HUMAN Protocol technológiai igazgatója nyilatkozatában a következőket mondta:

„Az applikáció megmutatja, mi minden lehetséges a HUMAN Protocol révén. A felhasználók százezrei végeznek munkát ugyanazon a hálózaton egy egyszerű interfészen keresztül, amely hozzáférési pontként szolgál a határok nélküli munkaerőpiacokhoz.”

Jelenleg az alkalmazás mindenki számára nyitva áll, aki egyszerű feladatokat szeretne végrehajtani és jutalmakat szerezni cserébe. A HUMAN szerint az elkövetkező hónapokban pedig további feladatokkal bővül majd a rendszer.

Forrás: Human Protocol