Huobi-jelentés: a megkérdezettek 71%-a szignifikáns növekedést vár 2019-re

A globális befektetői réteg több mint 70%-a úgy gondolja, a kriptopénz piaci kapitalizáció harmadával nő a jelenlegi szintről, áll a Huobi-jelentés legfrissebb számában.

Befektetők, szakértők: megindulhat az altcoin-rali

A múlt hónapban kiadott Huobi féléves piaci jelentésében a Global Blockchain Industry Overview and Prospects-ben a megkérdezettek túlnyomó többsége a ‘szignifikáns növekedés’ mellett tette le a voksát a 2018. második félévi kriptopiaci kilátásokat illetően.

További 18.6%-a a megkérdezettek ‘enyhe növekedést’ vár és csak 10%-uk vár ‘esést’.

A pozitív hangulat annak ellenére alakult ki, hogy az év első felében többségében rossz hírekkel kellett megbirkózniuk a befektetőknek és közben júniusban már az új ICO tokenek 67%-a a kibocsátási értéke alatt kereskedett.

Bitcoin árfolyam 15 300 dolláron 6 hónapon belül

Egy másik, az ausztrál híroldal, a Finder által összeállított elemzésben a megkérdezettek szakértők szerint a 2018-as év nyertesei nem a bitcoin, de az altcoinok lehetnek, amik ugye az első negyedévben nagyobbat zuhantak mint a bitcoin.

Az üveggömbös szakértők átlagolt értéke alapján a bitcoin 2018. december 31-ei árfolyama 15 300 dollár körül lesz. A legnagyobb nyertesek az elemzők véleménye szerint a Cardano és az EOS lesz 299% és 246%-os növekedéssel, miközben a TRON még ezt is túlszárnyalva 342%-ot erősödhet.

Visszatérve a Huobi-jelentés eredményeire, a dokumentum nagyobb hangsúlyt fektet az altcoinokra, mint korábban és a jelentés összegzésében kijelenti: “paradigma váltás [zajlik] a kriptoeszköz piacon a konszenzusos mechanizmuson alapuló peer-to-peer [blokkláncoktól], mint a bitcoin, a konszenzusos okos szerződésen” alapuló blokkláncok felé.

 

A jelentés szintén kitér a demográfiai tényezőkre és végkövetkeztetésében kiemeli a kriptobefektetői átlagéletkor várható növekedését valamint a nők, mint kriptobefektetők markánsabb képviseletét a szektorban, ami jelenleg meglehetősen alacsony, mindössze 17%-os.