Az IBM bevásárolta magát a banki tulajdonú We.Trade startupba

7%-os részesedést vásárolt az IBM a blokklánc technológián alapuló We.Trade platformban.

A We.Trade egyike volt az első vállalati blokklánc konzorciumoknak. A 2018-ban alapított kereskedelem finanszírozással foglalkozó vállalat létrejöttében egy sor európai bank és kisebb, közepes méretű vállalkozás vett részt. A céljuk, hogy az üzleti tevékenységhez elengedhetetlen finanszírozást jobban elérhetővé és hatékonyabbá váljon. Az IBM a kezdetektől stratégiai partner volt a projektben, most pedig tulajdonos is lett.

Bár a tulajdonossá válásával mindenképpen szorosabbra fűzik a viszonyukat a We.Trade platformmal, a cég CEO-ja tavaly októberben úgy nyilatkozott, hogy továbbra is a házon belüli infrastrukturális fejlesztésekre teszik a hangsúlyt és szeretnék magukat az IBM rendszerétől függetleníteni. Ez azt is jelenti, hogy jelenleg több felhő alapú integrációt is támogatnak, nem csak az IBM Cloud-ot, hanem a Microsoft Azure-t és az AWS-t, amik az IBM közvetlen versenytársai. Érdekes lesz látni, hogy a jelenlegi részleges felvásárlás hogyan fog hatni ezekre a csatornákra.

Az IBM mostani befektetésével a 12 meglévő részvénytulajdonos mellé csatlakozik. A We.Trade tulajdonosai között szerepel a CaixaBank, a Deutsche Bank, az Erste Csoport, a HSBC, a KBC Bank csoport, a Nordea, a Rabobank, a Santander, a Societe General, az UBS és az Unicredit. A tulajdonosok listája jól mutatja, hogy a legtöbb európai ország nagybankjai nagyon is érdeklődnek a kereskedelem finanszírozás innovatív megoldása iránt. A jövőben a cég célja az ázsiai piac felé nyitni, dolgoznak azon, hogy a We.Trade együtt tudjon működni a hongkongi eTradeConnect platformmal, mely a We.Trade-hez hasonlóan a régióban nyújt kereskedelem finanszírozási tevékenységet blokklánc alapon.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük