Ideje lenne elhagyni a Twittert – állítja egy kriptovállalkozó

El kell hagyni a Twittert – javasolja a Coinbase volt technológiai vezetője, aki szerint egyben egy új megoldást kell találni az űr kitöltésére.

A közösségi háló sokat tett már azért, hogy összekösse a világ kriptofelhasználóit és felhívja a figyelmet a blokklánc-technológiára. Biztonságán mégis hatalmas csorba esett nemrég.

Balaji S. Srinivasan kriptopénz-vállalkozó és angyalbefektető számára a hack komoly fordulópontot jelentett. Szerinte most égetően fontossá vált az, hogy a felhasználók elhagyják a platformot, és azt javasolta, építsenek közösen egy saját, decentralizált hálózatot az űr betöltésére.

A Hogyan hagyjuk el fokozatosan a Twittert című blogposztjában Srinivasan – a Coinbase volt technológiai vezetője, az Andreessen Horowitz egyik fő partnere és az Earn.com, valamint a Cousyl társalapítója – a platform használatának veszélyeire hivatkozik.

A legutóbbi, kiterjedt támadáson túl – amely során prominens fiókok is kompromittálódtak – Srinivasan rámutatott az anonimitás megőrzésének hiányára, a Twitter felhasználói felett gyakorolt hatalmára, valamint a monetizálásra. Mint mondja, mindezek révén a közösségi háló valójában csak a konfliktusoknak biztosít táptalajt.

„Az nem tesz jót a világnak, ha az összes prominens személy annyit tud csak, hogyan harcoljon egymással a Twitteren további lájkokért és követőkért”

– írta.

Van megoldás!

Srinivasan megoldása? Vegyél egy domént és indítsd el saját hírleveledet. Azt javasolja, hogy a már meglévő Twitter-bázist kell felhasználni, és valahogy át kell irányítani a követőket a saját oldalra úgy, hogy csak a Twitteren csak az oldal bejegyzéseit posztoljuk újra.

Szerinte az ilyen hírlevélkezelők fokozatosan összekapcsolódhatnának egy közös RSS-feed és más decentralizált eszközök segítségével. Ezt követően szépen lassan kiszoríthatnák a Twittert az ökoszisztémából.

Srinivasan úgy véli, a megoldása végül segíthetne magának a Twitternek is a megreformálásán. Ez egyébként nem áll messze a vállalat decentralizált jövővel kapcsolatos kitekingetéseitől sem. Szintén úgy hivatkozik Jack Dorsey társalapítóra, mint egy „fenomeális vállalkozóra”.

„Ezenfelül, a hacket követően a Twitter minden bizonnyal egy kis ideig még fontos internetes csatatér marad” – tette hozzá.

(Forrás: Decrypt)

Előzmények: