Az Amerikai Kongresszus egyik képviselője kiállt a bitcoin mellett a Twitter hacket követően

Tom Emmer, az USA Kongresszus Blokklánc Pártgyűlésének társelnöke a bitcoint támogatólag írt egy bejegyzést a Twitteren, a hackertámadást követően.

“Nem a Bitcoin a probléma. Hanem a központosított irányítás.”

Tegnap a Twitter súlyos hackertámadás áldozata lett, aminek a keretében olyan hírességek fiókjait törték fel, mint Barack Obama, Elon Musk és Kim Kardashian. Az összehangolt támadást arra használták, hogy egy Bitcoin átverést közvetítsenek a gyanútlan áldozatok számára. A csalóknak így körülbelül 12,5 bitcoint sikerült begyűjteniük, ami kb. 116.000 dollárnak felel meg.

Ez a legújabb eset, amivel a világ legnagyobb kriptovalutájának a neve csalásokhoz és bűncselekményekhez kapcsolható. Tom Emmer, kongresszusi képviselő azonban azt írta a Twitteren: „Nem a Bitcoin a probléma. Hanem a központosított irányítás.”

A közösségi média platform szerint a hackerek összehangolt támadást indítottak alkalmazottaikkal szemben, így hozzáférve belső rendszereikhez és eszközeikhez. Más jelentések szerint azonban egy vagy több ott dolgozót fizethettek le a támadók, és így tudtak hozzáférést szerezni a fiókokhoz. Emmer tweetjében gyakorlatilag arra a problémára mutat rá, hogy a Twitter saját központosított irányítása az oka annak, hogy akár egyetlen hiba is veszélynek teheti ki az egész rendszert.

A centralizáltság problémája nem ismeretlen a Twitter számára

A közösségi média platform számára nem ismeretlen a központosított irányítás problémája, ezért Jack Dorsey, a Twitter alapító-ügyvezetője létrehozta a Bluesky-t, egy Twitter által finanszírozott csoportot, amelynek feladata egy nyílt szabvány létrehozása a decentralizált közösségi média számára.

Dorsey szerint a csapat célja “teljesen új kihívások kezelése, amikkel a központosított megoldások nem tudnak megbirkózni”.

Az ilyen nehézségek között szerepel többek között a mostani támadáshoz kapcsolható ‘félrevezető információk terjedésének’ problémája is, amire a Twitter ügyvezető a decentralizált közösségi médiával szeretne megoldást találni.

A decentralizáció lehetővé tenné a közösségi média platform felhasználói számára, hogy gyorsabban tudják blokkolni a félrevezető információkat, mint a központi platformon dolgozó moderátorok.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.