Így keress pénzt az újrahasznosítással

Az újrahasznosítás napjaink fontos kérdése lett, amelyre a blokklánc technológia máris új megoldást kínál. A rendszer segítségével ösztönözni lehet a vállalatokat és az embereket az újrahasznosításra. Az Ecoterra-nak köszönhetően sokaknak válhat kifizetődővé az újrahasznosítás. Ez a platform egy egyszerű módszer arra, hogy az emberek kellően motiváltak legyenek az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

Már elkezdődött a zöld recycle-2-earn (R2E, avagy hasznosíts újra, hogy keress) kriptovaluta projekt előértékesítési folyamata, amely több lépcsőből áll. A projekt iránti hatalmas érdeklődést mutatja, hogy az alig egy hete indult előértékesítés alatt máris közel 50 ezer dollár gyűlt össze.

Az ökoszisztéma központi eleme az ECOTERRA token, amelyet a jelenlegi, legelső szakaszban 0,004 dollárért vehetnek meg az érdeklődők. Az érmét ETH-val, USDT stablecoinnal és hagyományos fiat valutákkal is meg lehet vásárolni.

Az előértékesítés összesen 9 szakaszból áll, és várhatóan 2023 harmadik negyedévében fejeződik be. Az érme ára ekkor viszont már 0,01 dollárra emelkedik. Ezért azok a befektetők, akik az előértékesítés első szakaszában vásárolnak, elméletben máris 150 százalékos nyereséget könyvelhetnek el, mielőtt aztán az ECOTERRA kikerül a tőzsdékre.

Már az elemzők figyelmét is felkeltette az Ecoterra projektje, sokak véleménye szerint komolyabb megtérülés várható a projektbe történő befektetésből. Az előértékesítés nagyjából két hét múlva lép a 2. szakaszba, ahol szokásosan egy magasabb ár következik. Érdemes tehát még az elején, kimondottan az első szakaszban megejteni a vásárlást, miután persze az elérhető információk alapján körbejártuk a lehetséges kérdéseket.

Hogyan működik az Ecoterra a gyakorlatban?

Sokan küzdenek azzal a feladattal, hogy bár motiváltak az újrahasznosításban, de nem találják erre a megfelelő lehetőséget. Az Ecoterra erre ad egy egyszerű megoldást. Minden újrahasznosításra alkalmas terméket be lehet szkennelni és rögzíteni a platformon, amivel aztán ECOTERRA tokeneket lehet keresni. A recycle-2-earn (hasznosíts újra, hogy keress) metódusa révén bárki beszállhat ebbe a ciklikus gazdaságba.

Az Ecoterra nemrég közzétette fő célját, amely szerint mindenkinek lehetősége lesz használni a recycle-2-earn decentralizált platformját. Ez a rendszer két alapvető piacon alapul, az egyik az újrahasznosított anyagok piaca, a másik pedig a karbon kreditek felhasználása. Az Ecoterra ötletének alapja a körkörös gazdaság, amely némelyeknek új fogalom lehet. A lényege, hogy a fosszilis tüzelőanyagoktól mentes és fenntartható ipari működés elengedhetetlen eleme a körkörösség, a visszaforgatás.

A körkörös gazdaság mögötti filozófia az, hogy a termelési folyamatokban keletkezett kibocsátást, alapvetően új alapanyagként, ismét fel kell használni az új termelési ciklushoz. Amikor pedig ez megvalósul, a fenntartható életvitel sokkal egyszerűbbé válik. Az Ecoterra tehát a körkörös gazdaságban működő vállalatok és az innováció összekapcsolósából szeretne tőkét kovácsolni.

A visszaváltó automaták (reverse vending machines, azaz RVM-ek) és a meglévő rendszerek erejére támaszkodva az Ecoterra a lehetséges fogyasztók és vállalkozások tömegét, egész pontosan százmillióit szeretné bevonni a körkörös gazdaság megvalósításáért folytatott versenybe.

A világon sok áruház és hulladéklerakó is üzemeltet visszaváltós automatákat. Ezek a gépek úgy működnek, hogy miután a felhasználó behelyezett egy használt műanyag palackot, üveget, alumínium dobozt vagy más újrahasznosítható tárgyat, jutalomban részesül. A recycle-2-earn révén az Ecoterra alkalmazást használók tokeneket gyűjthetnek minden újrahasznosított tárgy után. Az így megszerzett tokeneket aztán letétbe lehet helyezni, vagy akár el is lehet költeni, esetleg a lebonyolításra alkalmas kriptovaluta tárcában hagyni.

Az ECOTERRA tokent megtarthatod, letétbe helyezheted, vagy környezettudatos tevékenységre fordíthatod

Az Ecoterra azt szeretné elérni a felhasználóinál, hogy költsék el a tokeneket olyan fontos ökológiai tevékenységekre, amilyen például a strandok takarítása, a faültetések vagy a zöld energiával foglalkozó projektek finanszírozása. A blokklánc technológiának köszönhetően pedig ez a világ legkülönbözőbb pontjain is elérhető legyen.

A folyamatban az összes olyan környezetvédelmi tevékenység, amelyben az alkalmazáson keresztül a felhasználók részt vesznek, vagy amelyek finanszírozásához hozzájárulnak, hozzáadódik az egyéni fiókhoz. Ahogy aztán halmozódnak a tevékenységek, a felhasználó fontos jutalmakat, vagy akár NFT-ket is kiérdemelhet mindezért cserébe. Például ha egy felhasználónak napelemek vannak a háza tetején, esetleg valamilyen más módszerrel állít elő zöld áramot, akkor ezekért a tevékenységekért ECOTERRA tokeneket kaphat.

A vállalatokat és a fogyasztókat szeretné bevonni a körkörös gazdaságba

Mint már említettük, az Ecoterra a blokklánc technológián alapul, így sok előnnyel bír azokkal a megoldásokkal szemben, amelyek hagyományos úton próbálják ösztönözni a fogyasztókat és a cégeket az újrahasznosításra.

Az Ecoterra révén nincs szükség egy központosított, harmadik félre. Mivel a rendszerben ellenőrzött szén-dioxid egységeket (verified carbon units, vagyis VCU-kat) használnak, az olyan csalásoktól sem kell tartani, amelyek korábban megzavarták a több milliárd dolláros karbonkredit ipart. Ennek eredményeként a rendszer biztonságosabban használható és a költségek is alacsonyabbak.

ecoterra recycle to earn token

A fogyasztók és a vállalatok is nyomon követhetik a körkörös és a zöld gazdaságban bonyolított, jó cselekedeteiket. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a vállalatok megmutathatják az általuk végzett környezetvédelmi munkát, a fenntartható tevékenységeiket pedig versenyelőnnyé kovácsolhatják. Arra ösztönözve ezzel a többi vállalatot, hogy ők is hasonlóan cselekedjenek, amikor környezettudatos projektekben gondolkodnak.

Érdemes megvizsgálni a fejlesztői csapatot is. A felhasználóknak nem kell aggódniuk, ugyanis az Ecoterra szakemberei minden lehetséges szakértelemmel rendelkeznek. Szerteágazó tapasztalatot szereztek a délkelet-európai újrahasznosítási iparban. Olyan nagy vállalatokkal is együttműködésre léptek már, amilyen például a Delhaize (Lion) szupermarket lánc, amelynek Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában is vannak érdekeltségei, különböző üzletek működtetése révén.

Hatalmas üzletet céloz meg, amelynek 63 milliárd dolláros piaca van

A Statista adatai alapján a globális újrahasznosító ipar 2023-ban 63 milliárd dolláros üzlet lesz, ami 2030-ra a becslések szerint már 88 milliárd dollárra nő. Ezt a piacot kívánja meghódítani az Ecoterra, amire jó esélye kínálkozik.

Az Ecoterra sokféle típusú visszaváltó automatával kompatibilis, a különböző méretű vállalkozások és az ipari szektorok széles skáláján alkalmazható. A technológiától a vendéglátáson át egészen a fogyasztási cikkekig terjed ez a spektrum.

A blokklánc és a decentralizált hálózatok lehetőségére támaszkodva az Ecoterra minden felhasználónak szeretne segíteni abban, hogy helyesen cselekedjen, amikor a környezettudatos életet választja. Az újrahasznosítás egyszerű és elérhető módjának megalkotása a közjónak olyan összetevője, amely hatalmas értékkel bír. Nem kell tehát attól félni, hogy a felhasználónak bűntudata legyen, amikor az Ecoterra-ba fektetett pénzével további pénzt keres.

Ennek az új, zöld projektnek a révén a befektetők, a vállalatok és a fogyasztók összefoghatnak, hogy így vegyék ki részüket a klímaváltozás eredményeinek mérsékléséből. Az Ecoterra a körkörös gazdaság alapjait szeretné projektjével megteremteni, hogy a fenntartható jövőképet a valóságban is bemutassa.

Ez a platform tehát a tudatos és persze nyitott befektetők figyelmét keresi elsősorban, akik ráadásul nem szeretnének egy jövedelmező befektetési lehetőségről lemaradni.

Ez is érdekelhet:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**